Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fotbal Extra: Klub libereckého diváka a ostrostřelec Bakoš

Už 27. díl pořadu Fotbal Extra zavedl fanoušky i do divadla. V něm stál na jevišti jediný herec, Ladislav Hampl, a v zaplněném hledišti seděli i liberečtí hráči Egon Vůch, Tomáš Souček a Jan Mikula. Hampl, velký fanoušek Slovanu Liberec, jako sudí, ve stejnojmenné hře tak fotbal částečně přenesl i na divadelní prkna. V dalším větším profilu se představil Marek Bakoš, který už zaznamenal 101 ligových gólů. Ten stý vstřelil Slovácku. Na památku si nechal míč a kopačky. Magazín Fotbal Extra u toho nesměl chybět.

Marek Bakoš
zdroj: ČTK autor: ČTK/Pavel Němeček

Plzeňský kanonýr Marek Bakoš už v profesionálních soutěžích překročil stovku. Ovšem málokdo ví, že stačilo málo a mohl se snažit naopak gólům bránit. "Otec byl brankář, nechytal v nějakých vysokých soutěžích, ale byl to od mala můj vzor," vzpomíná slovenský střelec, jak bral otci rukavice, a ve snaze napodobit ho, začínal v brance.

Nakonec, ale vzala jeho kariéra jiný směr. "Mohl za to trenér. Bylo mi deset, když jsem se mu zdál do branky moc malý a poslal mě do útoku," vzpomíná Bakoš, který se tam výborně chytil a nedávno oslavil stovku. "Bál jsem se trochu toho, že po tom devadesátém devátém gólu budu čekat na stovku dlouho. Snažil jsem se na to nemyslet a měl jsem štěstí, že jsem se dočkal hned v druhém zápase," oddechl si, když byla proti Slovácku odpískána penalta a on si na ní věřil. "Už předem jsem měl rozmyšleno, že když se mi bude dařit, tak na ni půjdu a věděl jsem i kam ji dám," přiznal. 

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal extra o divadle i Marku Bakošovi

Bakoš se dostal z branky do útoku, Ladislav Hampl se zase stává z herce rozhodčím. Ve hře Sudí baví diváky, mezi nimiž tentokrát byli i tři fotbalisté libereckého Slovanu a možná, že i jim pomohl najít trochu jiný úhel pohledu na muže s píšťalkou.

Hampl sám fotbal miluje a o hře říká: "Je to stěžování si mezinárodního rozhodčího na fotbal jako takový. Víc si teď uvědomuju, že jsou to taky jen lidi."

Tomáš Souček se dobře bavil a přiznal, že si zkusil písknout zápasy žáčků. "Tam si na mě nikdo nic nedovolil, ale v dospělém fotbale už je to horší," řekl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články