Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Fatai: Mám z gólů radost, hodně mi to pomáhá

Praha - Útočník Kehinde Fatai se do základní sestavy Sparty vrátil ve velkém stylu, když ve dvou zápasech nastřílel tři branky. Na gól ze čtvrtečního utkání Evropské ligy s APOELem Nikósie navázal dvěma brankami v 9. kole nejvyšší soutěže proti Slovácku a výrazně se tak podepsal pod vysokou výhru letenského týmu v poměru 4:0.

Kehinde Fatai ze Sparty slaví vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Fatai otevřel skóre v 10. minutě, kdy hostujícímu brankáři Hečovi propadl míč a nigerijský útočník ho nadvakrát dostal za čáru. "Měl jsem štěstí, ale i takové góly se počítají," řekl pětadvacetiletý Fatai novinářům. "Byl jsem ale přesně tam, kde jsem měl být, protože před zápasem jsme si řekli, že musíme dobíhat na tyčky," dodal.

Nigerijský útočník sklízí chválu i od trenéra Ščasného

Druhou branku přidal Fatai v 72. minutě po přihrávce Lafaty před prázdnou branku. "Mám z gólů radost, hodně mi to pomůže," přidal útočník, který nastoupil stejně jako proti Nikósii na pravém kraji zálohy a opět sklidil chválu od trenéra Ščasného. Zejména za obrannou činnost. "Je sice útočník, ale pozici výborně zvládá. Dostává se do šancí, mohl dát klidně další dva góly. A zejména v první půli plnil velmi dobře i defenzivní povinnosti," uvedl Ščasný.

Hodnocení hráče od trenéra Ščasného : "Na pravém kraji zálohy už hrál v Rumunsku, takže spíš měl na začátku sezony problémy s kondicí, protože doháněl přípravu a nezvládal hrát na kraji nahoru, dolů."

"S trenérem jsme o taktice hodně diskutovali, kde se mám pohybovat a jak bránit," uvedl Fatai. "Ale moc se toho pro mě nezměnilo. Jen musím hrát víc disciplinovaně a dělat přesně to, co mi trenér řekne," dodal útočník, který do Sparty přišel v létě z rumunské Astry Giurgiu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články