Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Farmaření ano, ale jen do určité míry. Ligová asociace bude řešit počet hostujících fotbalistů

Ligová fotbalová asociace se bude zabývat otázkou hostování hráčů v nejvyšší soutěži. Od sezony 2021/22 by ráda zakotvila do řádů maximální počet těch, kteří budou moci hostovat z jednoho klubu v druhém. Chce také upřesnit, zda budou smět proti mateřskému týmu nastoupit.

Jan Matoušek v dresu Slavie
zdroj: twitter SK Slavia Praha

V lize na konci minulé sezony několikrát došlo k situaci, že tým nesměl kvůli dohodě s jiným klubem nasadit i několik hráčů a nastoupil velmi oslaben.

Stabilní členy základní sestavy nemohly využít například Liberec a Jablonec proti pražské Slavii. Severočeské kluby si tak musely vypomoci i nezkušenými mladíky a proti ligovému mistrovi měly jen malou šanci na bodový zisk. Několik hráčů bude v Liberci z Edenu hostovat i v nadcházejícím ročníku a situace se může opakovat.

Regulace? Ano, plánuje Svoboda

LFA se bude otázkou hostování zabývat. "Je to pro nás velké téma, zcela jistě to budeme řešit," řekl šéf LFA Dušan Svoboda.

"Ještě jsme to neudělali na tuhle sezonu, ale v průběhu téhle sezony to budeme chtít na tu další regulovat tak, aby byl limit, kolik z jednoho klubu může jít do druhého maximálně hráčů na hostování. S tím, abychom vyřešili otázku, jestli proti svému mateřskému klubu můžou, nebo nemůžou hrát," dodal.

Mělo by se "farmaření" v lize omezit? Více v novém FOTBAL FOKUS PODCASTU:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články