Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Fantiš po vítězství nad Opavou: Řekli jsme si, že budeme jezdit, dokud neumřeme

Jeden gól vstřelil, další neplatil kvůli ofsajdu, spoustu míčů vybojoval. Kapitán příbramských fotbalistů Antonín Fantiš byl jedním z hlavních tahounů svého týmu při vítězství 3:1 nad Opavou v předehrávce 27. kola nejvyšší soutěže. Středočeský celek je podle něj schopen podávat podobné výkony opakovaně, ale musí hrát se stejným nasazením i na soupeřově půdě.

Fotbalisté Příbrami slaví vstřelený gól v utkání s Opavou
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Hráli jsme zcela jinak než před týdnem v Jablonci. Tam to byl asi zcela nejhorší výkon sezony a v týdnu jsme se hecovali, že tohle už nesmíme zopakovat. Celý týden, nebo vlastně i příprava zněla tak, že budeme jezdit, dokud neumřeme. Že budeme hodně nahoře, aby soupeř nemohl hrát. Že to budeme sbírat a prostě hrát náš fotbal," řekl Fantiš.

"My jsme doma silní. S klukama jsme věděli, že jsme takhle těžké zápasy uměli zvládat už ve druhé lize. Dnes se to potvrdilo, náš mančaft má prostě sílu. Zlaté tři body," doplnil šestadvacetiletý ofenzivní záložník či útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Ohlasy po utkání Příbram - Opava

Proti Opavě v 53. minutě zvýšil na 2:0 a šestým gólem v ligovém ročníku potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce. Ve 195 duelech mezi elitou má na kontě 18 branek, takže prožívá nejlepší ročník v kariéře.

"Gólu předcházela nádherná akce z pravého křídla. Očekával jsem míč ještě dříve, než ke mně doputoval, ale počkal jsem si za bukem. Mingazov mi ho včas posunul, takže já už uklízel do prázdné branky," popsal Fantiš, jemuž ještě jeden gól nebyl uznán kvůli ofsajdu. "Celou situaci jsem nedokázal dobře odhadnout," připustil.

Zatímco doma Příbram získala 23 bodů, venku jen šest. "Nedokážeme hrát tak dobře i venku. Pokud budeme hrát jako s Opavou i u soupeřů, tak body přijdou, ale je to náš dlouhodobý problém. Nevím, čím to je. Dnes rozhodně pomohl i návrat tří hráčů do základní sestavy," připomněl návrat trojice Jan Rezek, Roman Květ, Ruslan Mingazov.

"Réza podrží míč, dokáže přepnout, což nám hodně pomáhalo. A výkon Mingazova jste viděli sami, záloha pak jde ohromně nahoru," dodal Fantiš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články