Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fanoušci chtějí zakázat slávistům červenobílé dresy, Petrouš zůstává

Praha – Po období relativního klidu to ve fotbalové Slavii znovu vře. Tradiční pražský klub se jen těžce sbírá z pondělního nevídaného domácího debaklu s Teplicemi 0:7, který opět otevřel některé nezhojené rány. Negativní image spojená se jménem kontroverzního majitele Aleše Řebíčka, chybějící koncepce, nedostatek financí a s ohledem na historii klubu podprůměrný kádr, to vše nadále trápí "sešívané", kteří přitom ještě před pěti lety vládli první lize. A i bezmezná trpělivost fanoušků narazila na své limity. Hráči podepsaní pod blamáží si podle nich nezaslouží nosit červenobílé dresy.

Karol Kisel
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Chceme požádat, aby A-tým SK Slavia Praha neoblékal sešívané dresy na veškeré domácí ani venkovní zápasy. Hráči si nezaslouží tuto čest, kterou před nimi měly osobnosti jako Bican, Puč či Veselý." Odbor přátel, oficiální fanklub a skalní fanoušci ve včerejším společném prohlášení zároveň prezidenta Slavie Aleše Řebíčka žádali o finanční tresty pro hráče a realizační tým ve výši měsíčního platu.

Šéf Slavie Jaromír Šeterle: "K žádným personálním změnám v tuto chvíli klub přistupovat nebude. Složení realizačního týmu se pro následující zápasy nemění."

Výprask v Edenu je sice neomluvitelným selháním, podle expertů ale současný tým nemá žádný valný potenciál. Rozhodně ne na 5. místo, které si klub vytkl za předsezonní cíl. "Při vší úctě k Radkovi Černému, teď se mu nedaří. Jiný brankář tam není. Není stoper, režisér hry, který by dirigoval zálohu, a útočníci jsou z formy. Jsou tam spíš kluci, kteří mají problém sami se sebou. Ale i s těmito hráči prohrát 0:7, to ať se na mě nikdo nezlobí, to je ostuda," soudí bývalý trenér Pražanů František Cipro.

"Ukazuje se, že David Hubáček by byl ještě platný. Někdo jako on nebo Martin Latka momentálně Slavii chybí," myslí si někdejší kapitán Erich Brabec. "Kvalita kádru neodpovídá boji o 5. příčku. Tým by potřeboval posílit tak na pěti místech a o hotové hráče, jenže v létě nikdo nepřišel. Minulou sezonu hrála Slavia o záchranu a ani zlepšení v posledních kolech mě nepřesvědčilo," uvedla legenda červenobílých Vladimír Šmicer v rozhovoru pro deník Sport.

Amatérský přístup vedení nejen v otázce posil vadí i značné části fanoušků. "Za posledních pár let se vystřídalo v klubu příliš mnoho trenérů a ještě víc hráčů. Chybí jakákoli koncepce. Image klubu je naprosto šílená, vedení amatérské a diletantské. Je špatný management, sportovní úsek nefunguje tak, jak by měl. S tím pak souvisí i špatná práce realizačního týmu a kabiny," pojmenoval problémy Slavie šéf slávistického kotle Lukáš Vala pro Aktuálně.cz.

Trenér Michal Petrouš
zdroj: ČTK autor: Fiala Břetislav

Vala se však domnívá, že odvolání trenéra Michala Petrouše nic nevyřeší, neboť problémy jsou mnohem hlubšího charakteru. Petrouš sám rezignovat nehodlá a hlavním koučem zůstává, byť se vedení klubu údajně poohlíží po jeho možném nástupci. Favoritem je podle informací Sportu už zmiňovaný Cipro, který naposledy v Edenu pracoval jako skaut a podle svých slov by angažmá ve Slavii neodmítl.

"Být slávista je těžké a občas přijde rána, která zabolí hodně. Třeba vypadnutí s Tiraspolem, sedmička na Arsenalu nebo debakl s Teplicemi. Je to těžké období, ale na to jsme zvyklí. Takže se to stále snažím brát pozitivně. Občas si to ale musíte vyžrat až do konce," konstatuje Šmicer.

Za pondělní výkon se fanouškům Slavia znovu omluvila. "Plně si uvědomujeme oprávněnou nespokojenost a obrovské rozčarování našich příznivců s výkonem na hřišti, který nebyl hoden jména Slavie a který je neslučitelný s bohatou tradicí a odkazem legendárních hráčů nejstaršího českého klubu," uvedl Šeterle s tím, že ve čtvrtek bude A-mužstvo seznámeno s rozhodnutím představenstva v souvislosti s pondělním zápasem.

Je nám líto, video expirovalo.
Petrouš dál povede Slavii
Zdroj
Aktuálně, Deník Sport, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články