Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Famóznímu návratu do Ďolíčku scházelo vítězství. Bylo by to sladší, řekl dvougólový Havel

Až do dnešního večera vstřelil Milan Havel poslední gól v soutěžním duelu 28. října 2018. V předehrávce 10. kola první ligy se Zlínem však nepříznivou bilanci zlomil hned dvěma brankami, a byl dokonce blízko hattricku. Zklamání z nerozhodného výsledku 2:2 vynahradila pětadvacetiletému odchovanci "klokanů" při prvním utkání v Ďolíčku v rámci hostování z Plzně divácká kulisa.

Milan Havel z Bohemians 1905 slaví jeden z gólů proti Zlínu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Jsem rád, že jsem zpět. Mám z návratu úžasné pocity. Když jsem se sem chodil koukat, kolikrát jsem si říkal, že bych si zahrál. Dneska jsem mohl být na hřišti a opět se to potvrdilo. Neuvěřitelná atmosféra. Když lidi chytíme, tak je to něco neskutečného," řekl Havel, který je ve vršovickém klubu na hostování do konce podzimu.

"Lepší by samozřejmě bylo, kdybychom brali tři body. Pocity jsou úžasné, ale mrzí mě, že jsme nevyhráli. Jedeme teď dvakrát ven, mohli jsme si trochu ulehčit. První půle od nás byla bohužel špatná, takže bod musíme brát, i když na tři jsme určitě měli," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Bohemians 1905 - Zlín

Ve 23. minutě nejprve srovnal na 1:1 střelou zevnitř pokutového území po Vaníčkově průniku a krátce po změně stran stanovil konečný výsledek, když se vložil do stříleného pasu Podaného. "Euforie trochu byla, ale v tu chvíli jsem měl jedinou myšlenku, že to otočíme. Zlín nevěděl, kde je. Tlačili jsme je, hráli jsme slušně, kombinovali jsme. Škoda, že se to nepovedlo, bylo by to sladší," litoval Havel.

V 64. minutě dokonce sahal po hattricku, ale jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti zneškodnil brankář Dostál. "Přišel centr na zadní tyč a šel jsem do toho tvrdě na náhodu. Trefil jsem to i celkem slušně a kluci v šatně mi říkali, že to gólman vykopl nohou. Škoda že to tam nespadlo, ale možná by toho bylo moc, kdybych dal hattrick," prohlásil s úsměvem rodák z Benešova.

Do Bohemians 1905 se vrátil po dvouletém působení na západě Čech. V dresu Viktorie odehrál 47 utkání a dal dva góly. Změnu adresy jako vysvobození nebere. "V Plzni jsem zažil krásné dva roky, krásné zápasy a zkušenosti, které člověk jen tak nenabere. O vysvobození bych určitě nemluvil. Jsem rád, že mám příležitost tady. Můžu hrát pravidelněji a zase se ukázat," zakončil s nadhledem Havel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články