Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Facka, která ho vyšla draho. Čmelík si nezahraje tři zápasy

Hned tři zápasy bude fotbalistům Českých Budějovic chybět Lukáš Čmělík. Křídelník Dynama pyká za to, že v sobotním utkání 23. kola první ligy dal facku olomouckému záložníkovi Janu Vodhánělovi.

Lukáš Čmelík
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Šestadvacetiletý Čmelík dal na přelomu 53. a 54. minuty Vodhánělovi facku. Rozhodčí Marek Radina slovenského křídelníka vyloučil. Sigma krátce poté přesilovku využila, a nakonec zvítězila 3:0.

Zlínský obránce Jakub Kolář přijde kvůli červené kartě proti Hradci Králové o jedno utkání. Stejný trest po obdržení čtvrté žluté karty v ligové sezoně obdrželi Ladislav Krobot (Pardubice), Jakub Hora (České Budějovice), Ivan Schranz (Slavia), Lukáš Kalvach (Plzeň) a Erik Prekop (Bohemians 1905).

Disciplinární komise potrestala Pardubice pokutou 30 tisíc korun za chování příznivců v duelu 22. kola proti Ostravě. Baník musí zaplatit o 10 tisíc méně. Oba tábory fanoušků se provinily pronesením a použitím pyrotechniky a výtržnostmi. Hostující diváci se dopustili i rasistických projevů vůči jednomu z domácích hráčů. O koho šlo ale komise neuvedla. Utkání skončilo 1:1.

Dvacet tisíc korun zaplatí také Liberec a Sparta za chování fanoušků ve vzájemném čtvrtfinálovém utkání domácího poháru, v němž hostující Pražané postoupili po penaltách.

Po šlágrech uplynulého víkendového kola mezi Slavií a Plzní a Ostravou a Spartou zahájila disciplinární komise řízení se všemi zmíněnými kluby. Už před týdnem za opakované použití pyrotechniky fanoušků podmínečně uzavřela Ostravě na jedno soutěžní utkání s dvouměsíční zkušební lhůtou sektory stadionu, kde sídlí "kotel". Slezskému klubu navíc udělila pokutu 50 tisíc korun.

Disciplinárnímu řízení se nevyhnuly ani Teplice, Pardubice a Mladá Boleslav.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články