Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Extraliga počty fanoušků omezovat neplánuje, podobný pohled má i fotbalová liga

Pokud nedojde k další výrazné změně, fotbalová liga ani hokejová extraliga neplánují po zpřísnění koronavirových opatření omezovat počty fanoušků na stadionech. Na nová pravidla, platná od pondělí 22. listopadu, už zareagovala například fotbalová Slavia či Plzeň.

Vláda rozhodla o tom, že od pondělí se nebudou testy uznávat jako covidový certifikát. Lidé se tak mimo jiné při vstupu na sportovní či kulturní akce budou muset prokázat kompletním očkováním proti covidu-19 nebo tím, že nemoc v posledních šesti měsících prodělali. Vláda ANO a ČSSD se kvůli úpravě opatření proti šíření covidu-19 sejde znovu v pátek v poledne, kdy rozhodne o přesném textu usnesení.

Fotbalová Slavia zastavila ve středu kvůli špatné epidemiologické situaci v Česku veřejný prodej vstupenek na domácí zápas Evropské konferenční ligy s Feyenoordem Rotterdam, který se odehraje za týden. Podle šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka mohou nyní získat lístky jen očkovaní držitelé permanentních vstupenek, jejich příbuzní a tzv. Edenkáři, kteří musí mít pro vlastnictví karty dokončené očkování.

Tvrdík zároveň na Twitteru uvedl, že Slavia bude regulovat počet diváků. Hokejová extraliga se k takovému kroku nechystá. "Vedení soutěže o podobném kroku neuvažuje, budeme se řídit obecně platnými nařízeními vlády a ministerstva zdravotnictví," uvedl tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

Na nová pravidla při vstupu na sportovní akce upozornila své fanoušky fotbalová Plzeň, která v nejbližším domácím utkání nejvyšší soutěže přivítá v sobotu 27. listopadu pražské Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články