Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dynamo doma znovu nebodovalo, Olomouci podlehlo 0:3

Domácí trápení Českých Budějovic pokračovalo i proti Olomouci. Jihočeši podlehli v 9. kole Sigmě 0:3 a z pěti utkání získali na Střeleckém ostrově jediný bod. Hosté vedli po gólech Denise Ventúry a Jana Navrátila v poločase 2:0, konečnou podobu dal výsledku v 53. minutě Pavel Zifčák.

Radost fotbalistů Olomouce
zdroj: twitter.com/SKSigmaOlomouc

České Budějovice přitom začaly zápas nadějně. V osmé minutě Grič hlavičkoval těsně nad branku, v 16. minutě zase Hellebrandova rána skončila na břevně.

Ale Olomouc hned z první střely skórovala, když se po rohu pohotově trefil Slovák Ventúra a připsal si premiérovou branku v české lize.

Jihočechy inkasovaný gól zasáhl a jejich hra se z velké části zhroutila. Hosté toho dokázali ještě do přestávky využít.

Ve 42. minutě Chytil vymyslel kolmicí pro Navrátila, který obešel i brankáře Janáčka a poslal Olomouc do dvougólového náskoku.

"Než jsme vstřelili první gól, tak prvních 20 minut bylo z naší strany trestuhodně pasivních. Dokonce jsem se sám sebe ptal, jestli jsme ještě pořád na hotelu, nebo jestli máme rozcvičku před zápasem. Kdybychom pokračovali v tom, co jsme předváděli prvních 20 minut, tak jsme odtud nemohli odjet ani s bodem," řekl olomoucký trenér Václav Jílek.

"Ale z první nebezpečné akce jsme dokázali skórovat. Samozřejmě, že sebevědomí hráčů se vstřelenou brankou vzrostlo, a když jsme ještě do přestávky přidali druhou, udělali jsme si dobrý základ pro vítězství," přidal kouč hostů.

Dynamo zkusilo ještě v úvodu druhého poločasu zápas zdramatizovat. Hellebrand se opět opřel do míče, ale znovu neuspěl.

O chvíli později však Sigma zasadila soupeři definitivní úder. Zifčák v 53. minutě po rychlém brejku přetlačil v souboji Králika a oblouček z kopačky olomouckého záložníka skončil v síti.

"Jakmile jsme dostali druhý gól, už jsme se z toho nedokázali otřepat. Pak jsme zkusili změnu rozestavení, byl tam z naší strany nějaký platonický tlak, ale místo toho jsme dostali třetí gól," uvedl českobudějovický trenér Jozef Weber.

Zbytek zápasu měl už hodně podobný scénář. Domácí se snažili aspoň snížit a více se tlačili do ofenzivy, Olomouc se spoléhala na protiútoky, ve kterých byla velmi nebezpečná. Z jednoho z nich mohl další gól přidat v 59. minutě Breite, ale neuspěl.

Olomouc v lize zdolala Dynamo po šesti zápasech a v Českých Budějovicích zvítězila po 12 letech. Naopak Jihočeši navázali na mizérii z posledních týdnů, z posledních tří kol mají skóre 1:11 a nula bodů.

"Do sezony jme vstoupili dobře, vyhráli jsme venku s Pardubicemi, udělali jsme body na Bohemce, ale teď vidíme určitý propad formy a musíme se z toho sami dostat ven," dodal Weber.

Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc 0:3 (0:2)

Branky: 25. Ventúra, 42. Navrátil, 53. Zifčák. Rozhodčí: Zelinka - Antoníček, Dohnálek - Szikszay (video). ŽK: Čolič (Č. Budějovice). Diváci: 2096.

Č. Budějovice: Janáček - Čolič, Havel, Králik, Sluka - Čavoš (77. Broukal), Grič - Čmelík (46. Škoda), Hellebrand (77. Krch), Potočný - Zajíc (64. Hais). Trenér: Weber.

Olomouc: Trefil - Chvátal (84. Sláma), Vraštil, Beneš, Zmrzlý - Ventúra, Breite (87. Košťál) - Zifčák (65. Spáčil), Růsek (65. Greššák), Navrátil - Chytil (87. Zlatohlávek). Trenér: Jílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články