Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Dvougólový Šulc řídil plzeňskou loupež v Mladé Boleslavi, Jablonec dál stoupá tabulkou

Očekávanou dohrávku 6. ligového kola mezi Mladou Boleslaví a Plzní opanovali hosté. V Lokotrans Aréně totiž vyhráli 3:1 zejména díky dvěma brankám Pavla Šulce a posunuli se na třetí místo před Olomouc a Slovácko. V další dohrávce, tentokrát 17. kola, se naopak radovali domácí. Jablonec v ní zdolal Teplice 3:2, prodloužil sérii bez nalezení přemožitele na šest soutěžních utkání a poskočil za svého soupeře na 11. příčku.

Brankář Jindřich Staněk z Plzně v utkání v Mladé Boleslavi
zdroj: twitter.com/FC Viktoria Plzeň

Viktoria, která si zápas v původním srpnovém termínu nechala odložit kvůli účasti ve 4. předkole Evropské konferenční ligy, v nejvyšší soutěži naplno bodovala po dvou duelech.

Jak už bylo zmíněno, dvěma trefami se blýskl Šulc, který už v 5. minutě poslal favorita do vedení. Těsně před pauzou sice vyrovnal obránce domácích Martin Suchomel, ale v 51. minutě opět udeřil Šulc a v závěru nastaveného času přidal pojistku stoper Robin Hranáč.

"Velmi cenné vítězství, moc jsme ho potřebovali. Bylo nám jasné, že Boleslav prahne po třetím místě a půjde po nás velmi koncentrovaně, s velkým úsilím a odhodlaně. Asi jsme v zápase byli efektivnější a šťastnější," řekl plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Mladá Boleslav nebodovala ve třetím z posledních čtyř kol a patří jí šestá pozice. "Měli jsme tlak, ale bohužel když to nechytil Staněk, tak jsme to trefili vedle nebo to vyhlavičkoval obránce. Nebylo nám souzeno. Kdyby nechumelilo, mohlo být utkání ještě zajímavější, než bylo," hodnotil domácí kouč Marek Kulič.

6. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav –⁠ Viktoria Plzeň 1:3 (1:1)
Branky: 45.+3 Suchomel - 5. a 51. Šulc, 90.+5 Hranáč. Rozhodčí: Všetečka - Váňa, Machač - Zelinka (video). ŽK: Suchý, Kostka, Kulič (trenér) - Kopic, Chorý, Traoré, Šulc. Diváci: 1121.

Mladá Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý, Karafiát, Suchomel (78. Kubista) - Matějovský (64. Ladra), Sakala (86. Šimek) - Kušej, Mareček (78. Pulkrab), Solomon (64. Jawo) - Hilál. Trenér: Kulič.

Plzeň: Staněk - Hranáč, Hejda, Dweh - Kopic (88. Sýkora), Kalvach, Traoré, Bucha (70. Kliment), Cadu (81. Holík) - Šulc - Chorý. Trenér: Koubek.

V Jablonci otevřel skóre v 16. minutě z pokutového kopu Miloš Kratochvíl, ale ve 27. minutě odpověděl hostující Filip Havelka. V závěru úvodního dějství se domácí znovu ujali vedení po vlastním gólu Jakuba Urbance, výsledek ovšem srovnal v 63. minutě z penalty opět Havelka. Rozhodl tak až v 85. minutě čtvrtou brankou v sezoně střídající Jan Chramosta.

Svěřenci kouče Radoslava Látala, jehož úlohu dnes kvůli trestu za čtyři žluté karty převzal asistent Tomáš Čížek, navázali na vítězství 2:1 nad Pardubicemi z minulého kola a v lize neprohrál popáté za sebou. "Ve druhém poločase nám pomohly změny –⁠ střídající hráči to nakonec rozhodli," radoval se asistent Čížek.

Teplice nebodovaly po třech utkáních. "Sahali jsme minimálně po bodu, ale bohužel jsme v závěru nezachytili náběh Chramosty, který šanci proměnil," smutnil trenér Sklářů Zdenko Frťala.

17. kolo první fotbalové ligy:

FK Jablonec –⁠ FK Teplice 3:2 (2:1)
Branky: 16. Kratochvíl z pen., 45. vlastní Urbanec, 85. Chramosta - 27. a 65. z pen. Havelka. Rozhodčí: Batík - Nádvorník, Pochylý - Adámková (video). ŽK: Kratochvíl, Martinec, Černák, Štěpánek, Polidar - Trubač, Knapík, Chaloupek, Grigar, Hronek, Křišťan, Frťala (trenér). Diváci: 789.

Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Tekijaški, Hurtado - Černák (89. Polidar), Kratochvíl, Martinec (77. Houska), Čanturišvili - Pleštil (70. Chramosta), Alégué (70. Jovovič) - Krulich (77. Velich). Trenér: Čížek.

Teplice: Grigar - Cykalo, Chaloupek, Mičevič - Radosta (90.+1 Fila), Knapík, Havelka (75. Křišťan), Urbanec (75. Bílek) - Trubač (52. Hronek) - Jásir, Gning (52. Vachoušek). Trenér: Frťala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články