Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dvougólový náhradník Blažek zachránil Liberec proti Baníku

Liberec - Fotbalisté Ostravy ztratili v předehrávce osmého ligového kola v Liberci dvoubrankové vedení a U Nisy remizovali 2:2. Baník vedl po první půli brankami Krauta a Fantiše, ale dvěma góly zachránil zisk bodu pro Liberec střídající Blažek. Mistr ze severu Čech vyhrál jediné z posledních devíti soutěžních utkání, už popáté v sezoně ztratil body a jeho ztráta na vedoucí příčku může po víkendu vzrůst na sedm bodů.

Liberecký Vácha se pere o míč s hráči Baníku
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec přitom vstoupil do zápasu dobře a viditelně toužil napravit předchozí neúspěchy. Už po šesti minutách měl blízko ke gólu, Váchovu střelu po odraženém míči po rohu zastavilo břevno Bučkovy branky.

Ostravě vyšly brejkové situace

Slezané se od začátku hlavně bránili, o to překvapivější bylo, když ve 20. minutě z první vážnější akce otevřeli skóre. Stejně jako v pondělním utkání v Jihlavě se po centrovaném míči prosadil Kraut. Po Lukešově rohu a Machově prodloužení prokázal důraz a otevřel skóre.

Liberec se po inkasovaném gólu tlačil za vyrovnáním, narážel však na výborně chytajícího Bučka. Po půlhodině si na něm vylámal zuby hlavičkující Rabušic a po chvíli také Bosančič.

Slovan se snažil tvořit, ale branky dávali hosté. Další Lukešův centr z pravé strany se ve 40. minutě snesl k Fantišovi a ten hlavičkou k tyči zvýšil. Prosadil se tak i druhý ostravský hráč, který skóroval při prohře 2:3 v Jihlavě.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Radoslava Látala po zápase s Libercem

Trenér Liberce Šilhavý:

Domácí kouč Šilhavý vyměnil po přestávce nevýrazného Souzu a poslal do hry Blažka. Liberec dostal šanci snížit v 53. minutě. Štajner, který stihl doléčit poraněný kotník z minulého utkání v Olomouci, mířil přesně k tyči, Buček byl u ní ale včas.

Severočeši otevřeli hru a Baník tak mohl vyrážet k velmi nebezpečným brejkům. Bičíka dvakrát protáhl z úhlu Kraut, Lukešovu střelu srazila obrana. Liberec pozvedl střídající Blažek. V 69. minutě přesprintoval přesilu ostravských obránců a chladnokrevně střelou na zadní tyč snížil. Slovan v lize skóroval po 282 minutách.

Liberečtí se proti Ostravě dlouho nemohli prosadit
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Další šance domácích však nepřicházely a v 77. minutě mohla definitivně rozhodnout čerstvá posila Baníku Majtán. Jeho lob ale tečoval na roh brankář Bičík a Ostrava litovala. Druhou výhru v sezoně jí sebral pět minut před koncem krásnou střelou a druhým gólem v duelu Blažek.

Trenér Ostravy Látal:

Slovan Liberec - Baník Ostrava 2:2 (0:2)

Branky: 69. a 85. Blažek - 20. Kraut, 40. Fantiš. Rozhodčí: Mikel - Peřina, Pochylý. ŽK: Blažek - Mach. Diváci: 3 095.

Liberec: Bičík - Tóth, Kelič, Karišik (84. Nezmar), Ljulka - Šural, Vácha, Souza (46. Blažek), Bosančič - Štajner - Rabušic (61. Mustapha). Trenér: Šilhavý.

Ostrava: Buček - Zawada, Frydrych, Kaprálik, Mach - Lukeš, Droppa, Foltýn (68. Vašenda), Milosavljev - Fantiš (89. Baránek), Kraut (72. Majtán). Trenér: Látal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články