Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Dvougólový Lafata dovedl Spartu k výhře nad Jabloncem

Praha – Sparta proti Jablonci nezaváhala. Ve čtvrtém kole porazili Pražané Jablonec 3:0. Utkání rozhodl dvěma góly kapitán David Lafata. Trefil se i Matěj Pulkrab. Letenští tak udrželi neporazitelnost v soutěži a navíc potřetí za sebou nedostali gól. O skóre se dostali do čela tabulky před Zlín.

Sport
zdroj: ČT4

Sparta nastoupila v základní sestavě i s čerstvou posilou a bývalým hráčem Jablonce Karavajevem, který v úterý přestoupil z CSKA Moskva. Hosty naopak trápila rozsáhlá marodka a kvůli dohodě klubů nemohli hrát Jiráček, Hybš a Nový, kteří v severočeském klubu hostují právě ze Sparty.

V prvním poločase toho na Letné moc k vidění nebylo. Sparta sice měla mírnou převahu, ale do pořádné šance se nedostala. Navíc v 25. minutě mohla klidně přijít o stopera Holka, jehož zákrok na unikajícího Wágnera volal po druhé žluté kartě, ale rozhodčí Ardeleánu ji neudělil.

Jedním z mála světlých okamžiků úvodního dějství byl výkon aktivního Karavajeva, ale ani to nezabránilo fanouškům, aby domácí hráče při odchodu do kabin nevypískali.

Po přestávce už se Sparta dočkala. Šural ještě v obrovské šanci selhal, ale v 70. minutě se hlavou po rohu prosadil Lafata. O pět minut později přidal druhou branku Pulkrab, který se tak trefil při prvním ligovém startu za Spartu. Na konečných 3:0 uzavřel sedm minut před koncem Lafata a připsal si už sedmou branku v šestém utkání proti svému bývalému klubu.

Sparta Praha - FK Jablonec 3:0 (0:0)

Branky: 70. a 83. Lafata, 75. Pulkrab. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Morusch. ŽK: Holek, Čermák, Lafata - Kubista, Mihálik. Diváci: 8336.

Sparta: Koubek - Karavajev, Holek, Kadlec, Costa - Šural, Vácha, Dočkal (71. Frýdek), Čermák (46. Pulkrab), Holzer (59. Juliš) - Lafata. Trenér: Ščasný.

Jablonec: Hrubý - Kubista, Pernica, Kouřil, Hanousek - Bazal (60. Končal), Hübschman, Pospíšil, Trávník (90. Díl), Mihálik (68. Štěpánek) - Wágner. Trenér: Frťala.

Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "V prvním poločase nám chyběl větší pohyb za obranu, všechno bylo zdlouhavé a až po přestávce to bylo i díky střídáním podle představ. Lafata odehrál výborný zápas. Nejen tím, že dal dva góly. Pomohl i Pulkrab s Julišem a Frýdkem. Dostali jsme tam vyšší, pracovité hráče a bylo to znát. Karavajev splnil to, co jsme od něj očekávali."

Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "Hlavně v prvním poločase jsme byli schopní plnit to, co jsme si řekli před zápasem. Chtěli jsme Spartu trápit a vycházet z hlubšího bloku, ale v útoku jsme moc nebezpeční nebyli. Od 70. minuty, kdy jsme dostali první gól, jsme se už absolutně nedostali do nějaké situace, ze které bychom mohli domácí alespoň trochu potrápit. Chyběla fotbalová kvalita a Sparta vyhrála zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články