Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Dvoubrankový Došek: Nemůžeme hrát krásný fotbal a vyhrávat

Uherské Hradiště - Nepostradatelný pilíř útočné hry Slovácka Libor Došek rozhodl dvěma góly o vydřeném vítězství nad posledním týmem tabulky Jihlavou. Start šestatřicetiletého kanonýra v dnešním duelu byl přitom uprostřed týdne nejistý. V minulém kole v Jablonci si Došek po pádu na trávník poranil bolestivě záda. Byl několik dnů v péči lékaře a do společné přípravy se zapojil až ve čtvrtek. 

"Byl to těžký zápas. Bohužel jsme nehráli tak dobře jako v předchozích utkáních. Také proto, že Jihlava hrála výborně dozadu. Čekala na nebezpečné brejky. My jsme se obtížně dostávali do šancí. Bylo to fyzicky i psychicky náročné utkání," popsal Došek svoje pocity.

V úvodu druhého poločasu Slovácko zcela vypadlo z role. Jen vychýlená muška jihlavských střelců uchránila domácím hráčům čisté konto." Na můj vkus jsme hráli hodně pasivně. Měli jsme málo pohybu, pracovali pomalu s míčem," viděl chyby Došek.

Domácím pomohlo necelou půlhodinu před koncem vyloučení středopolaře Kučery. "Asi tento moment ovlivnil utkání. Do té doby byla obrana Jihlavy zavřená, neměli jsme místo k zakončení. Po vyloučení se nám otevřel prostor, což nám společně se zarputilostí a bojovností hodně pomohlo," přiznal Došek.

Sám hned po dvou minutách využil chvilkovou volnost, kterou mu nabídli zadáci soupeře. Po přihrávce Diviše přidal po sólovém útoku v poslední minutě druhou branku. "Nikdo nemůže čekat, že budeme předvádět krásný fotbal a ještě přitom vyhrávat. Se Slavií jsme hráli sedmdesát minut velmi dobře. A nakonec jsme nezískali ani bod. Lepší je hrát špatně a vyhrát," usmál se Došek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články