Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Dvě červené karty a bez vítěze. Derby Baníku a Karviné góly nenabídlo

Slezské derby vítěze nepoznalo. Baník Ostrava v dohrávce 3. kola první fotbalové ligy na hřišti Karviné remizoval 0:0. Hosté museli už v 38. minutě do deseti po vyloučení Erika Prekopa, domácí však přesilovku nedokázali využít a v nastavení dostal červenou kartu také jejich kapitán Jaroslav Svozil. Ostrava na stadionu slezského rivala v lize popáté za sebou neprohrála a v tabulce zůstala šestá. Karviná je jedenáctá, oba soupeře však dělí jen tři body.

Na zemi Momčilo Raspopovič z Karviné a Erik Prekop z Ostravy
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Slezské derby se mělo původně uskutečnit už 4. srpna, Baník si ale duel nechal odložit kvůli účasti ve 3. předkole Konferenční ligy, ve kterém vypadl s Kodaní. Souboj regionálních rivalů byl vyprodaný a hosté se díky vysokému počtu svých hlasitých fanoušků v hledišti mohli chvílemi cítit jako doma.

První šance patřila Karviné. Po Fleišmanově rohu v sedmé minutě vrátil míč před branku Krčík a Raspopovič hlavičkoval nad bránu. Příležitost hostů byla větší, jenže Tanko zblízka přestřelil a asistent navíc stejně odmával ofsajd. Karviná byla v prvním poločase při chuti. Regáliho střelu v 28. minutě vyrazil Markovič na roh, Memič pak jen těsně minul.

Ostravským nastal problém, když Prekop kopačkou trefil Raspopoviče nad koleno. Rozhodčí Rouček mu nejdřív udělil žlutou kartu. Pak byl ovšem kolegy z videocentrály povolán k obrazovce, a když po chvíli čekání naskočil obraz, provinilce rovnou vyloučil. Hned poté mohli jít paradoxně do vedení hosté, Tanko ve 40. minutě postupoval ze strany sám na brankáře, jenže Lapeš jeho ránu při zemi vykopl mimo.

"Červená karta utkání hodně ovlivnila. Karviná se tlačila dopředu, my jsme se soustředili na bránění, což kluci zvládli skvěle. Co si vybavuji, soupeře pustili do jediné šance, což byla tyčka trefená hlavou. Jsem spokojený, co se týče defenzivy. Co se týká ofenzivy, těžko se to hodnotí, protože jsme odehráli tři čtvrtě zápasu o jednoho méně," řekl kouč Baníku Pavel Hapal. 

Oslabený Baník po přestávce pozorně bránil a čekal na brejky. Po jednom z nich odcentroval Ewerton a Svozil si málem dal vlastní gól. Karviná zatlačila soupeře až v závěru, Ezeh v 87. minutě hlavou trefil tyč. Červenou kartu v závěru dostali i domácí. Svozil nedovoleně zastavil unikajícího Riga před šestnáctkou a sudí Rouček ho po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace na konci třetí nastavené minuty vyloučil.

Bezbrankové skóre se už nezměnilo. Ostrava sice nezvítězila, potvrdila však aspoň příznivou bilanci s rivalem, s nímž v posledních devíti duelech nejvyšší soutěže utrpěla jedinou porážku. Karviná doma poprvé v sezoně neprohrála, bez bodu zůstávají na vlastním stadionu už jen České Budějovice.

"Máme bod, každý je pro nás důležitý. Obzvláště když se potkáme s týmem, který (v minulé sezoně) skončil na čtvrtém místě. Před zápasem bych bod bral, poté, co jsme hráli od 38. minuty o jednoho více, je ve mně pocit, že jsme měli a mohli vytěžit více. Měli jsme si s přesilovkou lépe poradit, nedokázali jsme ale defenzivní blok překonat. Dvě střely na branku je málo," uvedl domácí trenér Martin Hyský.

"Bylo to bojovné, hodně soubojů, docela dost pouštěných a moc fotbalové kvality utkání nepřineslo. Musím hráče pochválit, jak to po červené kartě odmakali. Máme nulu, máme bod, musíme ho vzít, přestože jsme chtěli tři," zhodnotil duel Hapal. 

MFK Karviná – Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Rouček – Hurych, Žurovec – Zelinka (video). ŽK: Moses, Ezeh, Žák –- Ewerton. ČK: 90.+3 Svozil – 38. Prekop. Diváci: 4833 (vyprodáno).

Sestavy:

Karviná: Lapeš – Raspopovič (90. Ražnatovič), Svozil, Krčík, Fleišman – Planka, Moses (77. Žák) – Memič (77. Mikuš), Botos, Regáli (61. Samko) – Vecheta (61. Ezeh). Trenér: Hyský.

Ostrava: Markovič – Aririerisim, Chaluš, Pojezný – Buchta (90.+1 Grygar), Rigo, Boula, Holzer (67. Kpozo) – Prekop, Ewerton – Tanko (77. Klíma). Trenér: Hapal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články