Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Důvěru si musím vydobýt výkony, ví Konaté. Na svůj trucpodnik už nemyslí

Praha - Tiémoko Konaté věří, že se mu povede získat zpět důvěru fanoušků Sparty. Tu na podzim ztratil poté, co si chtěl doslova vytrucovat přestup do Steauy Bukurešť. Současně moc dobře ví, že to musí především ukázat na hřišti. K minulosti se podle svých slov už vracet nechce. "Když dobře odvedu svou práci, snad ty reakce trochu ochladnou," uvedl šestadvacetiletý záložník, kolem kterého to už vypadalo, že ho na Letné na milost nikdo nevezme.

Konaté loni v srpnu oznámil vedení Sparty, že chce odejít. Dokonce bojkotoval předzápasový trénink. Následně byl přeřazen do juniorky a dlouho se spekulovalo, co s ním vlastně bude. Tehdejší kouč Zdeněk Ščasný o návratu Konatého nechtěl ani slyšet.

"Postoj kabiny je takový, že si jeho návrat neumím představit. Konaté by jen těžko hledal cestu zpět k hráčům. Mužstvo opustil v době, kdy ho nejvíc potřebovalo," řekl v září Ščasný.

Trenér David Holoubek, který Ščasného následně na lavičce po tristních výkonech Sparty vystřídal, byl k otázce návratu zdrženlivý. "To není téma. Sledujeme ho, vím, jakou má výkonnost, ale není to téma, opravdu ne," uvedl v říjnu.

Po dvou měsících se však karty otočily v Konatého prospěch. Do prvního týmu se dvojnásobný reprezentant Pobřeží slonoviny vrátil až na začátku zimní přípravy. "Se spoluhráči i trenéry v juniorce jsem se rozloučil a poděkoval jim, moc mi pomohli. Přesun do áčka už tak komplikovaný nebyl. Se spoluhráči jsem už předtím mluvil, s několika z nich jsme si psali zprávy," přidal Konaté, který se sešel i s Bořkem Dočkalem.

"V prosinci jsme se potkali s Bóřou a všechno spolu probrali. Omluvil jsem se i jemu a on se snažil mě pochopit. Když jsme domluvili, bylo to vážně fajn," popsal Konaté. "Když jsem se pak konečně vrátil, všichni se snažili mi tu situaci co nejvíc ulehčit," prohlásil.

Konaté byl jednou z hlavních postav výhry 5:0 v přpravě nad slovenským Rožumberokem. Jeden gól Sparty vstřelil, na dva přihrál a zařídil dvě penalty. "Víme, co Timi umí. Víme, jaký je to hráč, a to je jeden z důvodů, proč je zde zpátky. Je to výborný hráč a jsme přesvědčeni, že nám může pomoci. Může hrát zprava i zleva a zvládá to velmi dobře," řekl hlavní trenér Tomáš Požár.

Na hřišti by se tak mohl Konaté představit třeba v prvním utkání jarní fáze Evropské ligy proti ruskému Rostovu. Ostatně, loni na podzim byl na soupisce pro EL, ačkoliv už byl vyřazený z A-týmu. Nyní žádná taková zadní vrátka realizační tým mít nemusí.

"Fanouškům se omlouvám. Vím, že už se to nikdy nestane," uvedl Konaté. Hlavní je podle něj dobře zvládnout boj i titul. "To je hlavní cíl a myslím, že ho můžeme zvládnout. S tím souvisí i Liga mistrů, kterou Sparta už tolik let nehrála. A já věřím, že týmu můžu pomoci. Dám do toho všechno."

Zdroj
ČT sport, ČTK, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články