Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Dunajská Streda? Těžký los. Nehrajeme doma a soupeř je nahoře ve své lize, říká Rada

Blízký, ale rozjetý soupeř čeká fotbalisty Jablonce. A vzhledem k tomu trenér Petr Rada není zrovna nadšený z losu do 2. předkola Evropské ligy, v němž se jeho tým střetně s Dunajskou Stredou a utkání odehraje na jeho půdě. Rada považuje slovenského soupeře za silného a těžkého.

Jablonečtí byli před losem nasazeni a po rozdělení účastníků mohli dostat jednoho soupeře z trojice Dunajská Streda, Gliwice a Osijek. Kvůli koronavirové pandemii se hraje jen na jedno utkání. "Čekal jsem, že budeme hrát doma. Je to alespoň blíž, ale je to těžké. Je to silný mančaft, jsou nahoře v tabulce. Těžký zápas nás čeká," řekl kouč Rada.

Dunajská Streda v minulé sezoně slovenské ligy obsadila třetí místo a v aktuálním ročníku je po pěti kolech bez ztráty bodu první. V 1. předkole Evropské ligy vyřadila Hafnarfjördur po vítězství 2:0 na Islandu. V Dunajské Stredě chytá český brankář Martin Jedlička.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Liberce a Jablonce už vědí, kdo je čeká v EL

"Tým je silný, postoupili z prvního předkola. Bude to těžké i kvůli tomu, že se hraje na jeden zápas. Musíme si posbírat informace o soupeři a dobře se na to připravit," konstatoval Rada.

"Těžko se takhle odhaduje v nové sezoně, jak na tom kdo je. Změnilo se pár hráčů a obraz mužstev může být trochu jiný, než když se končilo v minulé sezoně. Takhle z voleje neřeknu, jak to bude vypadat na hřišti. Budeme se prát o to, abychom postoupili a nedopadli tak jako v minulé sezoně," doplnil Hübschman.

Uvítal, že když už Severočeši musejí hrát venku, nebude je čekat příliš daleká cesta. Vloni kvůli problémům s dopravcem nakonec letěli vládním speciálem a dorazili do Arménie se zpožděním.

"Všichni soupeři byli přijatelní, co se týče cestování. To udělala UEFA dobře, že nemusíme v téhle době cestovat bůhvíjak daleko," pochválil Hübschman rozdělení týmů do skupin.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články