Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dukla získala útočníka Néstora, Liberci se zranil Pimpara

Praha - Fotbalová Dukla získala první zimní posilu. Pražský celek posílil španělský útočník Néstor Albiach Roger, který přichází z Olímpicu de Xátiva ze třetí španělské ligy. Dvacetiletý hráč s šestým týmem ligové tabulky podepsal smlouvu na dva roky s opcí. Naopak Liberci nepomůže obránce Jiří Pimpara, jenž přijde o celou jarní část sezony. Nová posila Liberce si totiž poranila zkřížený vaz v koleni.

Néstor, jenž může nastupovat na křídle nebo na hrotu útoku, za Xátivu v této sezoně odehrál 20 zápasů a vstřelil tři branky. Ve své kariéře nastupoval také za Xirivellu, Levante a působil rovněž v mládežnické akademii Valencie, která chtěla hráče v zimě do svého rezervního týmu.

Néstor a Romero - dva španělé v kádru Dukly

"Valencie vyvinula značný tlak, aby Néstora získala zpět. Ale šance pravidelně nastupovat v české nejvyšší soutěži u hráče zvítězila," uvedl generální ředitel Michal Šrámek. Néstor přichází jako náhrada za jiného ofenzivního hráče Jana Pázlera, kterého si na začátku ledna z původního hostování do konce sezony stáhl Jablonec.

"Néstora jsme sledovali již delší dobu za pomoci agentů, kteří stáli za letním přestupem Josého Romery. Věříme, že tento příchod naváže na cestu španělského herního stylu, na kterou jsme se vydali již před delším časem," dodal Šrámek. Klub z Julisky bude mít v kádru již druhého španělského hráče. Krajní obránce Romera přišel loni v létě a v závěru podzimu se probojoval do základní sestavy.

Radoslav Kováč v dresu Liberce
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Pimpara, který se Severočechům upsal před necelými dvěma týdny po předchozím angažmá v druholigovém Varnsdorfu, si na konci minulého týdne pochroumal koleno. Pětadvacetiletý stoper jako by se nemohl vymanit ze škatulky velkého smolaře.

Před třemi lety se podrobil operaci srdce, po plastice chlopně se za tři měsíce vrátil na hřiště, ale teď se musí připravit na ještě delší přestávku. Libereckému trenérovi Jaroslavu Šilhavému se tak zmenšil výběr na obsazení místa ve středu obrany.

Tam by se měl objevit bývalý reprezentant Radoslav Kováč, největší zimní akvizice Slovanu, který do Liberce přišel z Basileje. Šilhavý má k dispozici ještě chorvatského zadáka Renata Keliče a Srba Miloše Karišika.

Do Brna přijde Markovič, Schulmeister se neprosadil

S fotbalisty Zbrojovky Brno by měl ve středu odletět na herní soustředění i srbský útočník Miroslav Markovič z Českých Budějovic. Jednání obou klubů dospělo do závěrečné fáze, dolaďují se už detaily působení třiadvacetiletého hráče v Brně.

Zbrojovka naopak ukončila testování bývalého olomouckého útočníka Vojtěcha Schulmeistera, který hrál naposledy v Apeldoornu. Nizozemský druholigový klub před necelými třemi týdny vyhlásil bankrot a Schulmeister se stal volným hráčem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články