Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dukla už popáté v řadě doma nevyhrála, ztratila proti Karviné

Praha – Na pouhou bezbrankovou remízu 0:0 s Karvinou se na Julisce zmohla Dukla. Pražané tak doma nevyhráli pátý zápas v řadě, alespoň však zastavili sérii tří proher, která je provázela na podzim. Karviná si naopak připsala cennou remízu, která ji udržela na sedmém místě.

Utkání Karviná - Dukla
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

První poločas se hrál téměř výhradně na polovině hostí, Dukla ale z místy až drtivé převahy nic nezískala. Hosty držel brankář Laštůvka, který nejprve v osmé minutě vyrazil Olayinkovu táhlou střelu a ve třinácté minutě pak vyškrábl i Podaného hlavičku.

Domácí levý obránce, který se v prvním jarním kole v Hradci Králové blýskl pohledným gólem z přímého kopu, dnes v zakončení neměl tolik štěstí. V 25. minutě k němu propadl centr z pravé strany, ale Podaný ve stoprocentní příležitosti překopl branku. Ve 33. minutě pak mířil po zemi těsně mimo Mustedanagič a nedočkal se první soutěžní trefy v dresu Dukly po příchodu ze Sparty.

Karviná se v první půli jen pasivně stáhla před své vápno a její kouč Weber reagoval na bojácnou hru už do přestávky střídáním. Místo Puchela přišel na trávník Panák. Slezané po pauze srovnali hru a v 56. minutě měl jejich první nadějnější šanci Janečka, pálil však nad. 

V 62. minutě měli nejblíže k vedení Pražané, Olayinka ale po brejku trefil ze strany jen tyč. Jinak Dukla ubrala z tempa a hosté začali více hrozit. V 77. minutě se probil do šance hostující Budínský, ale zamířil nad. Domácí ze závěrečného náporu už nic nevytěžili a Karviná tak v součtu s pohárem neprohrála ani třetí vzájemný duel sezony.

Dukla Praha - MFK Karviná 0:0

Rozhodčí: Marek - Nádvorník, Hájek. ŽK: Tetour, Podaný - Budínský. Diváci: 1613.

Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Podaný - Hanousek, Tetour, Mustedanagič (60. Juroška) - Miloševič, Holenda, Olayinka (80. Edmond). Trenér: Hynek.
Karviná: Laštůvka - Holík, Košťál, Hošek, Eismann - Janečka, Šisler - Moravec (88. Duda), Budínský, Puchel (40. Panák) - Wágner (90. Jovanovič). Trenér: J. Weber.

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Hosté si přijeli pro bod a mají splněno. Pro nás je to ztráta. Soupeř nás v první půli vůbec neohrozil, měl dva rohy, jinak nic. Hra i šance šly za námi, ale na výhru jsme bohužel nedosáhli. Škoda, že to tam Kuba Podaný dal nad branku. Ve druhé půli se to trochu rozbilo a je z toho výsledek, který je pro nás ztráta. Tým je na jaře jiný a potřebuje čas, aby si to sedlo a sehrálo. Jsem ale rád, jak tým pracuje, v kabině je silnější a koncentrovanější na to, jak bychom chtěli hrát."
Jozef Weber (trenér Karviné): "Máme dva body z prvních dvou jarních kol a každý bod má jiný příběh. Dnes to nebyl z naší strany dobrý výkon, hlavně v prvním poločase. Nedařilo se nám vůbec chodit do protiútoků. Proto ten výkon vypadal takový odevzdaný. V druhé půli jsme se dokázali zvednout. Vyměnili jsme rozestavení i hráče a už jsme byli domácím vyrovnanějším soupeřem. Musím ale uznat, že domácí byli lepší a bod jsme uválčili jen štěstím a dobrou defenzivou. Minulý týden jsme podali lepší výkon. Bodu dnes si ceníme, ale víme, že máme co zlepšovat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články