Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dukla potřetí v řadě nevyhrála, v Jihlavě remizovala 1:1

Jihlava - V souboji dvou útočně naladěných týmů se domácí Vysočina rozešla smírně s pražskou Duklou. Jihlava vedla gólem Šourka, ovšem pouhých šest minut, v 57. minutě vyrovnal Štětina. Oba týmy se v letošním ročníku Gambrinus ligy přes pohledné výkony spíše trápí, Jihlava z pěti kol vydolovala pouhé čtyři body, Dukla jen o bod více.

Utkání Jihlava - Dukla
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Jihlavané byli od úvodních minut aktivnějším celkem, Dukla se naopak před Blažkovu bránu dostávala naopak jen sporadicky. Přesto hosté mohli jít do vedení, kdyby Pospěch ranou zblízka netrefil jen domácího brankáře. Vysočina odpověděla technickým pokusem kapitána Vaculíka, hrajícího 100. ligový zápas.

Na branku si ale musela počkat až do druhé půle. Domácí znovu potvrdili svoji sílu při standardních situacích a po Kolouškově rohu se prosadil hlavičkující Šourek. Jenže z vedení se domácí fotbalisté radovali pouze necelých sedm minut. Z 25 metrů totiž napřáhl Štětina a střelou k pravé tyči nedal Blažkovi sebemenší šanci.

Jihlava řešila další velký problém hned vzápětí: obránce Marek zastavil brejk soupeře na půlce hřiště jen za cenu červené karty a nechtěně navázal na svého spoluhráče Kopice, který pro změnu nedohrál minulý zápas v Liberci.

Výhodu jednoho muže v poli ale Dukla v závěru utkání nevyužila. Ke gólu měl nejblíže dvanáct minut před koncem její kanonýr Pospěch, s jehož střelou si Blažek nadvakrát poradil. Pospěch tak od druhého kola, kdy se čtyřmi trefami blýskl v duelu s Olomoucí, na další zásah čeká marně.

Vysočina Jihlava - Dukla Praha 1:1 (0:0)

Branky: 51. Šourek - 57. Štětina. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Černý. ŽK: Přeučil - Kalouda, Malý, Hlinka. ČK: 64. T.Marek (Jihlava). Diváků: 2450.

Jihlava: Blažek - Vaculík, Tlustý, Šourek, T. Marek - Masopust (59. Kliment), Koloušek, Jungr (84. Šimonek), Jánoš, Harba - Přeučil (63 Karlík). Trenér: Komňacký.
Dukla: Rada - Romera, Štětina, Božič, Vrzal - Hašek, Hlinka, Kalouda (76. Néstor), Gedeon, Berger (90. J. Marek) - Pospěch. Trenér: Kozel. 

František Komňacký (trenér Jihlavy): "Jakmile jsme vstřelili branku, hráli jsme neskutečně pasivně. Nevím, co jsme si mysleli. Je škoda, že jsme to neudrželi. Pak přišlo vyloučení, takže vzhledem k vývoji zápasu musíme remízu brát. Sice jsme doufali ve tři body, ale nepodařilo se, jedeme dál."

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Jihlava nás zatlačila, chtěla rozhodnout hned v úvodu jako minule doma se Znojmem. Naštěstí se jí to nepodařilo. To ale nemění nic na tom, že do nějaké 25. minuty jsme asi byli ještě v autobuse, pak jsme hru vyrovnali. Soupeř dal gól ze standardky, což jen potvrdilo, že je to momentálně nejsilnější zbraň Jihlavy. Zachránil nás Štětina, který to naštěstí krásně trefil. V závěru jsme ale měli využít přesilu po vyloučení domácích."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články