Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Dukla podruhé v sezoně bere body. Doma uhrála se Zlínem remízu

Se Zlínem neprohrávají a potvrdili to poosmé v řadě. Fotbalisté Dukly podruhé v sezoně v nejvyšší soutěži bodovali, když se čtvrtým týmem tabulky uhráli remízu 1:1. Pražané, kteří v utkání i vedli, přesto zůstávají na poslední příčce.

Pablo Podio se Zlína se snaží uniknout hráčům Dukly Praha
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Dukla se v 18. minutě dostala do vedení po trefě Daniela Tetour, na začátku druhé půle však vyrovnal Francouz Jean-David Beauguel. Vytáhlý střelec se prosadil i v nastaveném čase, jenže sudí mu mávl ofsajd, takže se už skóre neměnilo. 

A byl to Zlín, kdo začal duel lépe. Hosté se málem prosadili už ve druhé místě, ale Železník trefil hlavou břevno. Chvíli poté na druhé straně SchranzrůŁel v pokutovém území volného Holendu, který zblízka poslal hlavičku vedle.

Dukla v 18. minutě otevřela skóre. Holenda po zaváhání obránce Buchty vrátil míč pod sebe a Tetour si ranou pod břevno připsal premiérový ligový gól v sezoně. "Myslím, že (Holenda) to hrál trošku naslepo, ale dal to tam krásně. Akorát mi to skákalo, tak jsem se soustředil, abychom to nepřestřelili. Naštěstí jsem to trefil," řekl Tetour.

"Úvodních 25 minut jsme hráli to, co jsme chtěli a na co v tuhle chvíli máme kondičně. Po vstřelení gólu jsem ale viděl trošičku menší nabídku a odstoupili jsme od kombinační hry," doplnil trenér Dukly Roman Skuhravý.

Za čtvrt hodiny mohl domácí záložník Kott ozdobit svůj debut v nejvyšší soutěži gólem, jenže z dobré pozice vysoko přestřelil. Hostům se nedařilo a za celý poločas téměř neohrozili brankáře Radu.

"My jsme měli dobrý začátek zápasu, nastřelili jsme břevno a měli situace, které v ofenzivě byly velmi dobré. Nedotáhli jsme to a postupem času Dukla převzala iniciativu. Do konce první půle byla lepší," uvedl kouč Fastavu Michal Bílek.

Zlín ale výborně vstoupil do druhého dějství. Hnaníček našel v pokutovém území Beauguela a ten se proti bývalému klubu prosadil hlavičkou do horního rohu branky. "Ševci" na hřišti Dukly v nejvyšší soutěži skórovali poprvé od března 1994.

"Zlín skvěle vyřešil vyrovnávací gól, ale my jsme jim k tomu pomohli hloupou ztrátou na středu hřiště a nedostoupením v křídelním prostoru," litoval Skuhravý.

O chvíli později mohl otočit skóre Železník, který však hlavičkoval nepřesně. V 71. minutě domácí náhradník Djuranovič po Radově dlouhém nákopu obloučkem přehodil zlínskou branku. V poslední minutě Beauguel hlavou opět dostal míč do sítě, ale gól neplatil kvůli ofsajdu. "To by byl až krutý hřebíček, ale i to se ve fotbale stává," podotkl Skuhravý.

Zlín prodloužil čekání na premiérové ligové vítězství na hřišti Dukly, alespoň však na Julisce bodoval po předchozí sérii tří porážek 0:1. "To utkání celkově bylo vyrovnané a myslím, že remíza je zasloužená. I když jsme v poslední minutě měli situaci, kdy jsmvstřelili branku po ofsajdu, je ten bod asi opravdu spravedlivý," řekl Bílek. "Ztratili jsme dva body, takže dnešek pro nás nebyl dobrý. Nemyslím na svůj gól, myslím na to, že jsme ztratili dva body," dodal Beauguel.

Dukla Praha - Fastav Zlín 1:1 (1:0)

Branky: 18. Tetour - 48. Beauguel. Rozhodčí: Lerch - Nádvorník, Ratajová. ŽK: Miloševič, Raspopovič, Djuranovič - Beauguel, Buchta. Diváci: 1831.

Dukla: Rada - Miloševič, Raspopovič, Ďurica, Chlumecký - Kott (56. Doumbia), Bezpalec, Tetour - Brandner, Holenda (70. Djuranovič), Schranz (84. Bilovský). Trenér: Skuhravý.

Zlín: Dostál - Hnaníček, Buchta, Gajič - Matejov (88. Libor Holík), Podio, Hronek (67. Slaměna), Jiráček, Bartošák - Beauguel, Železník (72. Jakubov). Trenér: Bílek.

Roman Skuhravý (trenér Dukly): "Úvodních 25 minut jsme hráli to, co jsme chtěli a na co v tuhle chvíli máme kondičně. Po vstřelení gólu jsem viděl trošičku menší nabídku. V naší situaci není pro mladé hráče jednoduché se vyrovnat s tím tlakem a trošku jsme odstoupili od kombinační hry. Vstup do druhého poločasu byl složitý. Zlín skvěle vyřešil vyrovnávací gól, ale my jsme jim k tomu pomohli hloupou ztrátou na středu hřiště a nedostoupením v křídelním prostoru. V 60. minutě jsme museli nuceně vystřídat Holendu, který má otřes mozku, a posléze Ivana Schranze. Pak už jsme neměli síly, abychom utkání dotáhli do vítězného konce. Na druhou stranu nechci být vůbec negativní, ze tří zápasů jsme vytěžili čtyři body. Chci, abychom si udrželi náladu, protože v naší situaci je to poslední, co potřebujeme, věšet hlavy a nedívat se dopředu."

Michal Bílek (trenér Zlína): "My jsme měli dobrý začátek zápasu. Dobře jsme vstoupili, nastřelili jsme břevno a měli situace, které v ofenzivě byly velmi dobré. Nedotáhli jsme to a postupem času Dukla převzala iniciativu, do konce první půle byla lepší. Ve druhé půli jsme se zlepšili, byla tam větší aktivita, líp jsme kombinovali a vstřelili gól. Chtěli jsme vyhrát. To utkání celkově bylo vyrovnané a myslím, že remíza je zasloužená. I když jsme v poslední minutě měli situaci, kdy jsme vstřelili branku po ofsajdu, je ten bod asi opravdu spravedlivý."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články