Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dukla nedokázala porazit Jihlavu, remizovala 2:2

Praha - Na Julisce se znovu hrál nadprůměrný zápas a domácí opět nedokázali udržet nadějné skóre. Ztratili tak z vedoucích pozic již 13 bodů. Naopak Jihlava pokračuje ve výborném startu do sezony a dokázala bodovat venku i přesto, že jí chyběly největší opory týmu včetně Tecla či Kolouška.

On-line textový přenos

2012-10-26 19:55:12

Konec utkání. Dukla remizovala s Jihlavou 2:2, když se o branky postarali na straně domácích Berger a Pospěch, za Jihlavu skórovali Karlík a Obert.

94.

Dukla si na konci vytvořila ještě jednu příležitost, ale na centr nikdo nedoskočil, a ten tak skončil v zámezí.

91.

Velkou šanci si vytvořili i hosté. Po rychlé akci se ve vápně uvolnil střídající Kosak, ale s jeho střelou si Rada poradil.

90.

Velký závar ve vápně Jihlavy. Centroval Berger, míč napálil z úhlu Přeučil, Blažek míč neudržel, ale obrana hostů odkopla míč do bezpečí.

90.

Dukla se snaží s výsledkem něco udělat, ale obrana Jihlavy odolává.

89

Jihlava se snaží ušetřit nějaký čas. Místo mladého Masopusta vyběhne na poslední minuty další mladík Kosak.

87.

Střídají i domácí. Místo obránce Romera přichází Marek.

87.

Hosté poprvé střídají. Dolů jde Mešanovič, na hřiště nastupuje Sedláček.

84.

Nepřehledná situace v pokutovém území. Rozhodčí odpískal ofsajd Dukly po centru z pravé strany a ve výborné příležitosti, Tlustý však evidentně zahrál rukou a domácí se dožadovali penalty.

81.

Gól, avšak neuznaný. Dalekonosný přímý kop zaplaval až za Blažkova záda, gól však nebyl uznán kvůli faulu na malém vápně.

79.

Slušný protiútok Dukly, byl však příliš pomalý na to, aby byla obrana Jihlavy rozhozená. Pázler střílel z podobné pozice jako před ním Pospěch, míč však skončil jen v náruči Blažka.

77.

Dukla se snaží tlačit, prostrčit míč za obranu Jihlavy, ale nedokáže vymyslet kloudnou přihrávku. Pospěch tak jen pálil zpoza šestnáctky, míč však šel nad.

74.

Borek jde dolů, místo něj jde na hřiště Přeučil.

72.

Jihlava drží míč, snaží se zpomalit tempo a případně se dostat do nějaké šance.

70.

Bergrův nebezpečný centr do pokutového území Jihlavy, ta však dokázala míč vytěsnit na roh.

67.

Dukla srovnává! Pospěch neproměnil, ale Blažek vyrazil přimo před něj, dukelský útočník tak rovnou zavěsil míč do sítě.

67.

Pokutový kop pro Duklu! Obert fauloval střídajícího Pázlera.

66.

Nebezpečně se vyvíjející protiútok Jihlavy nakonec neskončil zakončením, ale i tak z něj Vysočina vybojovala přímý kop. Vaculík však napálil zeď.

64.

Závar před brankou Dukly, k řádnému zakončení se však nedostal nikdo z Jihlavských.

64.

Bergrův faul na Josla, Jihlava bude zahrávat přímý kop.

62.

Střela Vaculíka po odraženém centru Vorla, rána však šla vedle brány Rady. Pázler střídá Podrazkého.

60.

Po situaci po Vaculíkově přímém kopu se dostal k míči Tlustý, zblízka ale namířil vysoko nad.

59.

Jihlavě výrazně po vstřelené brance narostlo sebevědomí, drží míč, Jungr se uvolnil až do pokutového území, nacentroval míč před bránu, tam se však nikdo neprosadil.

57.

Masopust prostrčil míč na Pospěcha, ten nasimuloval pád v pokutovém území, který mu rozhodčí neodpískal.

56.

Domácí se nedokážou dostat za obranu Jihlavských. Ti se snaží kontrolovat hru, ale nedaří se jim to, hra je plná nepřesností.

53.

Malý se snažil přihrát míč za obranu na Bergera, dříve však míč sebrala obrana Jihlavy.

52.

V hledišti sedí 1 135 diváků.

49.

Dalekonosná střela Josla, šla však těsně nad bránu Rady.

46.

Obert úplně nebráněný se prosadil v šestnáctce po centru z pravé strany. Studená sprcha pro Duklu.

46.

Jihlava jde do vedení!

45.

Rozhodčí píská poločas! Ve velmi dobrém zápase Dukla naprosto přehrává Jihlavu, avšak nedokázala si vytvořit takové šance, z nichž by pro ni bylo jednoduché skórovat. I z dosavadních však mohla jít několikrát vstřelit gól, míč za Blažka šel však jen jednou po centru Romery a pohotovému zakončení Bergera v 16. minutě. O deset minut později se z ojedinělého přímého kopu Jihlavy prosadil Karlík, obrana Dukly selhala a Jihlava srovnala na 1:1.

44.

Borek se protáhl přes obranu Jihlavy, přihrál Pospěchovi, ten však z místa pro pokutový kop trefil jen těsně před ním stojícího Šourka.

42.

Blažkovi po centru vypadl míč, Pospěch se jej snažil dorazit do brány, na brankové čáře však stál Šourek.

40.

Tyč! Z odražené střely se dostal k míči Podrazký a napálil míč zpoza šestnáctky do tyče. Míč se snažil dorazit do brány Berger, ten už však stál v ofsajdu.

39.

Znovu rohový kop, který zahrává Berger.

37.

Dukla nadále tlačí a zahrává další rohový kop, z voleje vypálil bombu Romera, ale letěla výrazně nad Blažkovu branku.

36.

Podle komentátora jsou na Julisce pozorovatelé Liberce.

35.

Závar před bránou Jihlavy! Podrazký nabídl nízký centr na Bergera, ten posouval dál, k míči se však již nedostal nikdo z Dukelských. Romera ještě nacentroval zpět z druhé strany, jihlavští však sebrali míč a vyšli do protiútoku. Dobře se rozvíjející situaci však nedokázali dovést do zdárného konce.

34.

Blažek si však poradil s centrem Bergera, přestože hráči Dukly byli napakováni u brankové čáry.

33.

Zajímavá statistika: Dukla z vedoucích pozicí ztratila 11 bodů. Teď zahrává rohový kop.

31.

Obrovská šance Dukly! Zbyněk Pospěch úplně unikl za obranu Jihlavy díky skvělé přihrávce Romery, Blažek však střelu dukelského útočníka vykryl a tým z Julisky se už pak k dorážce nedostal.

26.

Dukelská obrana situaci vůbec neřešila dobře, hráči byli napakováni na území malého vápna, zato hned dva Jihlavané číhali ještě před celým hloučkem hráčů a dokázali využít dezorganizace. Gól proti proudu hry, avšak obrana týmu z Julisky si jej za nekoncentrovanost zasloužila.

26.

1:1! Výborně zahraná standardní situace Vaculíka, hlavička Karlíka.

23.

Jihlava vyráží do útoku, Masopust přešel přes tři hráče Dukly, předal nalevo Vaculíkovi, který však situaci nevyřešil dobře a na šestnáctce centroval místo střely. Míč zblokovala dobře se vrátivší obrana Dukly.

21.

Centr na Pospěcha, jemuž však byl odpískán faul na Oberta. Souhra Dukly zatím funguje výborně.

21.

Centr jihlavského Oberta zastavila obrana Dukly, která teď vyráží do protiútoku.

19.

Dukla nadále s přehledem kontroluje průběh hry, výborně kombinuje na jeden dotek, Jihlava si zatím nedokáže poradit.

16.

Romera výborně nacentroval míč od rohového praporku do pokutového území, kde již čekala spousta hráčů Dukly. Jedním z nich byl i Berger, který první levačkou uklidil míč do sítě vedle Blažka. Dukla tak potvrdila dosavadní převahu v zápase.

16.

Tomáš Berger střílí gól! Dukla vede 1:0

14.

Dukla se výborně dokázala souvislými krátkýmu přihrávkami dostat z nebezpečné pozice před vlastní šestnáctkou, nedokázala však pak balon dostat dále do rozhozené obrany Jihlavy. Nadále se snaží tvořit hru, finální fáze však nefunguje.

13.

Další rohový kop pro Duklu, rozhodčí však standardní situaci zastavil kvůli faulu týmu z Julisky.

10.

Lešanovič zkusil vypálit z dálky na Filipa Radu, ten však neměl žádný problém s testovací střelou.

9.

Hra je teď poněkud rozháraná, žádnému týmu se nedaří přechodová fáze, oba jsou tak sevření v polovině hřiště, míče končí v zámezí.

7.

První přímý kop pro Duklu, kopal Malý, útočníci Dukly se však k míči nedostali. Jihlavě se nedaří rozehrávat, spoléhá se na nákopy, které s přehledem sbírají Dukelští, kteří tvoří hru.

6.

Nacvičená situace rohového kopu Jihlavě nevyšla, a tak je znovu u míče Dukla.

5.

Malý ze situace po rohovém kopu znovu centroval do pokutového území, jeho nákop však šel přímo na Blažka. Dukla dobře napadá, Jihlava se těžce prosazuje.

3.

V Praze prší, takže kluzký trávník by mohl svědčit rychlému fotbalu. Dukla zatím dobře kombinuje před pokutovým územím Jihlavy, Blažek po centru Roméra vyráží na první roh Dukly.

1.

První minuta a hned rohový kop Jihlavy po sympatické příležitosti Jihlavy, hrající v černém.

0.

Čestný výkop na Julisce provedl olympijský vítěz David Svoboda.

0.

Sestavy týmů:

FK Dukla Praha: Rada - Romera, Vorel, Štětina, Vrzal - Podrazký, Gedeon, Borek - Malý, Pospěch, Berger.
FC Vysočina Jihlava: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Masopust, Karlík, Jungr, Vaculík - Kučera, Mešanovič.
Rozhodčí: Proske - Košec, Zeman.

Dukla začala ve velmi svižném tempu, výborně kombinovala a dobře napadala a Jihlavští se tak nedokázali vymanit z tlaku domácích, kterým však i přesto nevycházela finální fáze. Proto první gól přišel na jednu stranu zaslouženě, na druhou poněkud nečekaně - Romera se dokázal uvolnit na pravé straně a centroval do pokutového území. V něm se nacházelo hned několik hráčů Dukly, nakonec se k míči dostal Berger a pohodlně z první uklidil levačkou míč do brány.

Duklu gól jen nabudil, do konce poločasu mohla vstřelit ještě několik branek, vždy však selhala v koncovce. Pospěch, který unikl za obranu Jihlavy, v závěru své akce ztratil rychlost a střelou z úhlu Blažka příliš nevylekal. Dejvický tým byl blízko druhé branky šest minut před přestávkou, když Podrazký z odraženého míče napálil tyčku. Naopak ještě předtím v 26. minutě Jihlava skórovala naprosto proti proudu hry - z přímého kopu Vaculíka propadla obrana Dukly, která nechala úplně osamoceného Karlíka a ten hlavou vstřelil gól.

Luboš Kozel:

Vysočině se výborně povedl nástup do druhého poločasu. Obert si naskočil na Jungrův centr a ve svém šestém ligovém startu poprvé skóroval. Po hodině hry se po nedorozumění v domácí obraně dostal ke střele aktivní Vaculík, ale tísněn protihráči netrefil branku. Na druhé straně pronikal do šestnáctky střídající Pázler, kterého fauloval Obert a rozhodčí nařídil penaltu.

František Komňacký:

Pospěch z ní sice napoprvé trefil jen Blažka, ale ze šťastné dorážky nakonec vyrovnal. Dukla dokonce v závěru přidala po Malého trestném kopu třetí gól, ale sudí ho neuznal zřejmě kvůli útočnému faulu Bergra. V posledních minutách měly šance oba celky, ale hostující gólman Blažek i domácí Rada spoluhráče podrželi.

Dukla Praha - Vysočina Jihlava 2:2 (1:1)

Branky: 16. Berger, 67. Pospěch z pen. - 26. Karlík, 47. Obert. Rozhodčí: Proske - Košec, Zeman. ŽK: Malý - Obert, Karlík. Diváci: 1135.

Dukla: Rada - Romera (87. Marek), Vorel, Štetina, Vrzal - Malý, Gedeon, Borek (74. Přeučil) - Podrazký (62. Pázler), Pospěch, Berger. Trenér: Kozel.
Jihlava: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Masopust (89. Kosak), Kučera, Karlík, Vaculík - Jungr, Mešanovič (87. Sedláček). Trenér: Komňacký.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články