Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Dukla deklasovala Jablonec 6:1 a přiblížila se záchraně

Praha - Fotbalisté Dukly v předehrávce 25. kola první ligy deklasovali Jablonec 6:1 a soupeři vrátili vyřazení z březnového čtvrtfinále domácího poháru. Pražané v nejvyšší soutěži ukončili sérii čtyř utkání bez vítězství a s 29 body se přiblížili jistotě záchrany.

Radost fotbalistů Dukly
zdroj: ČTK autor: Roman Voundrouš

Na Julisce se během 13 minut první půle trefili Ondřej Vrzal, Kaspars Gorkšs, Daniel Tetour a Jakub Mareš. Po změně stran snížil Marek Kysela, ale po něm ještě skórovali podruhé Mareš a Bidje Manzia.

V zápase devátého s osmým celkem tabulky si první velkou šanci vypracoval Jablonec. Kysela z rohu hlavou prodloužil na Romeru, jenže bývalý hráč Dukly sám před brankou vypálil nad břevno.

Domácí pak převzali iniciativu, Jablonec výrazně přehrávali a po půlhodině hry otevřeli skóre. Míč z Marešovy standardky se dostal k Vrzalovi a ten se z voleje trefil přesně. Už ve 33. minutě to bylo 2:0, když z rohového kopu hlavičkoval nepokrytý Gorkšs.

Povedenou pětiminutovku dominantní Dukla korunovala třetí brankou. Vrzalův centr gólman Bárta vyrazil jen k Tetourovi, který neměl problém zakončit do odkryté branky. Krátce před pauzou ještě po nenápadné individuální akci zvýšil Mareš.

Je nám líto, video expirovalo.
Mareš: Dlouho jsme se trápili, teď se to otočilo

Jablonec začal druhý poločas lépe a po deseti minutách snížil. Rada sice po rohu vychytal Tecla, ale na Kyselovu dorážku z bezprostřední blízkosti už nestačil.

Domácí větší drama odmítli. V 73. minutě přidal pátý gól Mareš po akci Hanouska a Tetoura a krátce před koncem dokonal debakl Severočechů akrobatickým kopem Manzia.

Jablonec utrpěl nejvyšší porážku ve vzájemných soubojích a prodloužil venkovní ligovou sérii bez vítězství na devět utkání.

Dukla Praha - FK Jablonec 6:1 (4:0)

Branky: 43. a 73. Mareš, 30. Vrzal, 33. Gorkšs, 35. Daniel Tetour, 86. Manzia - 55. Kysela. Rozhodčí: Franěk - Paták, Dobrovolný. ŽK: Marek Hanousek - Mihálik, Kysela. Diváci: 1067.

Dukla: Rada - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal (83. Preisler) - Marek Hanousek (81. Vašíček), Považanec, Daniel Tetour - Manzia, Mareš (78. Smejkal), Néstor. Trenér: Kozel.

Jablonec: Bárta - Romera, Pernica, Kysela, Hybš - Hübschman - Karavajev, Pospíšil (46. Trávník), Greguš (46. Rossi), Mihálik - Tecl (81. Wágner). Trenér: Frťala.

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Kdyby mi někdo řekl před utkáním, že to skončí tímhle výsledkem, tak bych mu nevěřil. Jsem hlavně rád, že jsme dokázali navázat na výkon z minulého kola v Boleslavi (2:2), kde jsme první půli odehráli výborně. Na začátku jsme se do toho dostávali, možná i nervozita hrála roli. Ale od 25. minuty byl náš tlak enormní. První dva góly jsme vstřelili ze standardky, což se nám na jaře povedlo poprvé. Ta čtvrthodinka do poločasu byla výborná a de facto rozhodla o celém utkání. Začátek druhé půle jsme byli trošku pasivnější, Jablonec nám ze standardky snížil, ale dobrým držením míče jsme jejich větší tlak nedopustili. Víceméně pátý gól to rozhodl, závěr jsme dohrávali v absolutním klidu."

Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "Z naší strany se můžeme bavit o nějaké kvalitě a projevu jenom prvních 20, 25 minut. Vypracovali jsme si gólovou příležitost Romerou, bohužel ji zahodil. Ty zbylé minuty zápasu byly z naší strany pro mě těžko vysvětlitelné. Nebyli jsme schopni se absolutně v ničem vyrovnat domácímu týmu, který vyhrál naprosto zaslouženě. Dostali jsme tvrdou lekci, ale teď se ukáže síla a charakter kluků. Zažil jsem porážku 6:0 ve Zlíně, když jsem trénoval Varnsdorf. Někdy asi musí nastat takhle krutý výsledek, abychom si všichni uvědomili, že hazardujeme se jménem a s tím, co někteří lidé pro Jablonec a hráče dělají. Určitě se nad tím musíme všichni zamyslet, aby se tohle už více neopakovalo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články