Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Drchal se zabydluje v kádru Sparty. Štěstí nestačí, je to o přístupu, říká milovník rapu

Je zdravě sebevědomý, nedělá si s ničím hlavu, a to ho posouvá dál. Talentovaný útočník Václav Drchal se po zranění kolena pomalu prosazuje do základní sestavy Sparty a stává se stabilním článkem. Bude mít šanci vstřelit třetí ligový gól v kariéře na hřišti Opavy? Přímý přenos posledního utkání základní části sledujte v sobotu od 16:40 na programu ČT sport.

Václav Drchal
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Mladík, který se ničeho nebojí. Zatím všechny své první šance chytil za pačesy. Drchal zazářil už v kádru U19 letenského celku. Za půl sezony tam totiž nasázel 26 branek. 

"Nejdřív jsem byl ve Spartě na roční hostování, ale první půlrok jsem byl zraněný, takže jsem toho moc neodehrál. Na jaře jsem začal nastupovat a rozstřílel jsem se," sdělil v pořadu Fotbal Extra Drchal, který vyrostl v Českých Budějovicích a do Sparty zamířil v patnácti.

Šance číslo dvě. Ligový debut v A-týmu Sparty na hřišti Slovácka v únoru minulého roku. V 54. minutě poslal svůj tým do vedení, nakonec z toho byla remíza 1:1. 

"To byl nádherný pocit. Před utkáním jsem snad nikdy tak nervozní nebyl. Šlo o hrozně těžký zápas, velká zima, snad minus patnáct. Ve druhém poločase jsem dával na 1:0. Ještě brankáři Milanovi Hečovi, který pak šel do Sparty," pousmál se devatenáctiletý forvard.

Je nám líto, video expirovalo.
Před premiérou v áčku Sparty jsem byl hodně nervózní, říká Drchal

Jeho pohádka pod tehdejším koučem Andreou Stramaccionim trvala dva duely, poté na svou další šanci čekal a ve třetím utkání v květnu 2018 proti Zlínu šel po 32 odehraných minutách ze hřiště. Důvod? Vážné poranění kolena. 

"Pár dní jsem nevěděl, co mi je. Doktoři mě uklidňovali, že by to nemělo být nic hrozného, ale nakonec to bylo úplně to nejhorší, co mohlo. Potřeboval jsem nejdřív ukončit čtvrtý ročník ve škole. Chodil jsem ráno před tréninkem do školy. K maturitě jsem se ale dostal, zvládl jsem ji i s tím zraněním a pak odjel na operaci do Německa," popsal milovník rapu a fanoušek Eminema.

I s tímto energickým mladíkem zranění trochu zacloumalo. "Bylo to hrozné období, nebudu říkat, že ne. Zranění jsem léčil v Německu. Po čtyřech měsících a týdnu jsem byl v plném tréninku," povídal sparťanský rychlík.

Václav Drchal pohledem čísel:

Utkání v první lize: 10
Góly v první lize: 2
Střely: 13
Střely na branku: 7
Úspěšnost střelby: minulá sezona - 11,1 %, nynější sezona - 25 %
Přihrávky do gólové šance: 6
Předfinální přihrávky: 3
Úspěšnost driblinků: 33,3 %

Dostal třetí šanci. Po zranění a zase s ní naložil dobře. Zapojil se v této sezoně do sedmi utkání, do tří z nich v základní sestavě. Proti Ostravě se předvedl jako dokonalý žolík, třetím gólem Sparty zařídil výhru 3:2. Ve čtvrtfinále poháru proti Teplicím se prosadil v prodloužení a nezaváhal ani v penaltovém rozstřelu.

"Hned jsem věděl, že na penaltu chci jít. To asi rozhodlo, chtěl jsem jít, chtěl jsem dát gól a dal jsem ho. Je to hodně o hlavě, jak se s tím člověk vypořádá," řekl Drchal.

Pokud se talentu českého fotbalu budou zranění vyhýbat obloukem, má dobře našlápnuto k dobré kariéře. Být v devatenácti stabilním členem kádru Sparty je více než slibný start.

"Nikdy jen štěstí nestačí, myslím, že jsem tomu šel tak nějak naproti. Troufnu si říct, že se mi to povedlo mou pracovitostí a přístupem," dodal vždy zdravě sebevědomý Drchal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články