Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Dostane Ďurica dodatečně za zranění Masopusta trest? Disciplinárka zahájila řízení

Za svůj tvrdý faul, při kterém vážně zranil jabloneckého Lukáše Masopusta, Ján Ďurica z Dukly v zápase trest nedostal, to by se ale mohlo dodatečně změnit. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace zahájila se slovenským stoperem řízení.

Slovenský obránce Pražanů ale může až do vyřešení případu hrát, takže v pátečním zápase 15. ligového kola v Mladé Boleslavi bude dejvickému klubu k dispozici.

Masopust se v 17. minutě utkání 14. ligového kola na Julisce za stavu 2:0 pro Jablonec pokusil utéct podél lajny, ale Ďurica mu ostře skočil pod nohy a surovým zákrokem ho poslal k zemi.

Zkušený slovenský stoper dostal od rozhodčího Martina Nenadála pouze žlutou kartu, takže disciplinárka nemohla hráči rovnou zastavit činnost a nejdřív s ním musela zahájit řízení. Zápas skončil výhrou Jablonce 6:2.   

"Došlo ke zranění faulovaného hráče, které se nyní jeví jako vážné. Toto je právě ten výjimečný případ, kdy disciplinárka může revidovat rozhodnutí rozhodčího, a to podle článku 3 statutu disciplinární komise LFA," uvedl v komuniké předseda disciplinárky Richard Baček.

Je nám líto, video expirovalo.
SF Extra: Čechoslovák Ján Ďurica

"Obdobně jsme již postupovali před rokem v případě faulu hráče Komličenka na hráče Limberského. Do vyřešení případu nebude mít hráč Ďurica zastavenou činnost," doplnil Baček.

Masopust utrpěl zranění postranního vazu v koleně a do konce podzimní části sezony si už nezahraje. Pětadvacetiletý křídelník patřil k hlavním oporám Jablonce, v jehož dresu dal za 14 kol tohoto ligového ročníku čtyři branky. Dobré výkony mu vynesly i místo v reprezentaci, kde má ale zatím na kontě jen jediný start.

Disciplinárka také udělila pokutu 37 tisíc korun Jablonci za porušení povinností pořádajícího klubu v podještědském derby s Libercem. Zároveň po pražském derby zahájila řízení s domácí Spartou i hostující Slavií, dále pak s Ostravou, Bohemians 1905 a Teplicemi. Komise také začala řešit urážlivé a pohoršující chování teplického trenéra Stanislava Hejkala při utkání v Ďolíčku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články