Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Dostali jsme facku, ale už za týden ukážeme změnu, řekl Jílek po porážce Sparty

Takhle si asi první soutěžní zápas na lavičce Sparty nepředstavoval. Trenér Václav Jílek musel skousnout porážku 0:2 od Slovácka na Letné. Věří ale, že tahle facka tým nesrazí do kolen a už za týden proti Jablonci jeho hráči předvedou jiný výkon.

"Dostali jsme pořádnou facku z obou stran hned na úvod a myslím, že hodně lidem to možná svým způsobem nahraje. My jsme si taky představovali úplně jiný začátek. Ale nemyslím si, že bychom byli slabí, kdybychom nevěřili té cestě. Víme, že nebude jednoduchá, bude tam hodně překážek. Práce před sebou máme hodně," řekl nový kouč týmu po zápase.

"Byla fantastická atmosféra, přijde skoro patnáct tisíc lidí a my se jim odvděčíme takovýmhle způsobem," konstoval Jílek a dodal, že je to pro něho výzva. "Pevně věřím, že jsme schopni se s tím poprat a okamžitou změnu ukázat hned za týden. Věřím, že i s příchodem dalších hráčů, kteří se dostanou zpět do tréninkového procesu, se kvalita hry zlepší a budeme úspěšní. Jsem přesvědčený, že jedna porážka s mužstvem nezamává," dodal Jílek.

Jeho svěřenci nezvládli první poločas a už ve 30. minutě po dvou ztrátách na vlastní polovině prohrávali 0:2. "Prvních 30 minut jsme strašně špatně vstoupili do utkání, pro mě nevysvětlitelně. Pak to jde ruku v ruce s kvalitou. Fotbal je v tomhle neúprosný, pokud tomu nedáte od začátku vše, pak to těžko doháníte. Neříkám, že kluci nechtěli, ale nebyla viditelná taková ta pracovitost, větší zarputilost některých hráčů mi tam scházela," prohlásil Jílek.

Už po 36 minutách stáhl ze hry záložníka Davida Moberga Karlssona a místo něj nasadil druhého útočníka Benjamina Tetteha. "David nebyl vůbec v zápase, absolutně nepracoval, jak jsme si představovali. Víceméně nepodstoupil žádný souboj, přitom Slovácko to má na tom postavené. Z mého pohledu to bylo od něj do tohohle zápasu málo," prohlásil Jílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články