Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Došek sestřelil Jihlavu, která stále nemá ani bod

Uherské Hradiště - S Jihlavou to po čtyřech sehraných kolech vypadá nečekaně velmi zle. Tým Petra Rady prohrál všechna utkání, vstřelil v nich jedinný gól a dnešní zápas se Slováckem, který rozhodl dvěma brankami Libor Došek, Jihlava dohrávala v devíti.

Radost fotbalistů Slovácka
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Z herního projevu Jihlavy byla od úvodních minut patrná snaha o ofenzivní hru, která ale do brankových příležitostí nevedla. Jedinou vážnější šanci měli ve 12. minutě, kdy po rohovém kopu hlavička obránce Kryštůfka tečovala břevno.

Slovácko spoléhalo na rychlou kombinační hru, kterou prokládalo po pravé straně průniky obránce Kuncla. Na rozdíl od úvodních ligových zápasů jihlavští zadáci nechybovali. Stopeři Kryštůfek a Krejčí si při bránění přebírali nebezpečného útočníka Doška a stačili posbírat centrované míče ze stran. V úvodním poločase vyzkoušel brankáře Hanuše pouze dvěma střeleckými pokusy z dálky Valenta.

Ve druhé půli Slovácku dlouho vázla souhra ve středu pole, kde domácí hráči trestuhodně ztráceli míče. Jihlava z chyb soupeře vytěžila čtyři rychlé protiútoky. V zakončení ale potvrdila, že její největší slabinou je momentálně přesná koncovka. Jungr, Harba i Vaculík ve vyložených šancích netrefili branku. Jihlavskou aktivitu ukončil zbytečným faulem Kučera, který v 63. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Za pouhé dvě minuty Slovácko početní převahu využilo. Trávník našel volného Doška, který přízemní střelou k tyči překonal brankáře Hanuše. Deset minut před koncem uviděl červenou kartu i Jungr a Slovácko využilo v poslední minutě po sólovém útoku Doška přesilovku i podruhé.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovácko - Vysočina Jihlava

1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava 2:0 (0:0)

Branky: 65. a 90. Došek. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Kříž. ŽK: Košút, Šumolikoski, Došek - Kučera, Jungr, Kukol. ČK: 63. Kučera, 80. Jungr. Diváci: 4 248.

Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Reinberk - Šumulikoski - Diviš, Trávník, Valenta, Havlík (59. Kalouda) - Došek. Trenér: Habanec.
Jihlava: Hanuš - Vidlička, Kryštůfek, J. Krejčí, Marek - Kukol, Kučera, Jánoš, Vaculík - Harba (84. Mešanovič), Jungr. Trenér: Rada. 

Svatopluk Habanec (Slovácko): "Získali jsme tři body po nepřesvědčivém výkonu. Náš herní systém byl špatný. Od prudkosti přihrávek, odskakování míčů od nohy, osobních soubojů. To vše nám bylo dnes velice cizí. Soupeř byl na nás velice dobře připraven, hlavně z hlediska obranného bloku. Nejsme proti takovému stylu zvyklí hrát, měli jsme Jihlavu přehrát jiným způsobem. Jak jsem byl spokojený s naším výkonem i po prohře se Slavií, tak dnes jsem navzdory vítězství nespokojen. Vyzvednout mohu jen Doška a možná Šumolikoského."
Petr Rada (Jihlava): "Prohráli jsme z jednoho důvodu, neproměnili jsme šance. Hlavně ve druhém poločase jsme měli rozhodnout. Řešili jsme akce špatně. Náš výkon byl z mého pohledu lepší než hra domácího týmu, ale fotbal je o brankách. Až do oslabení jsme soupeře do ničeho nepustili. Vyrovnali jsme se i s jedním vyloučením, ale dva jsou hodně. Rozhodčí Zelinka pouští tvrdou hru. Myslím, že by se to mělo posuzovat citlivěji. Hráče nutím, aby neprotestovali, protože je to zbytečné, ještě by dostali další karty. Ale být tam já, tak jsem vyloučený taky. Zápas přitom nebyl vyhrocený." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články