Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Domácí fotbalovou sezonu načíná Superpohár, mistr z Plzně přivítá Liberec

Plzeň - Pošesté v historii otevře domácí fotbalovou sezonu týden před startem nejvyšší soutěže Superpohár mezi mistrem a vítězem Poháru FAČR. Ligový šampion Plzeň přivítá Liberec a při své páté účasti v této soutěži bude usilovat o druhý triumf. Severočeši se v Superpoháru představí podruhé, na vítězství čekají. Přímý přenos sledujte od 18:45 na ČT sport.

Josef Šural z Liberce (vlevo) bojuje o míč s Václavem Procházkou z Plzně
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Plzeň má ze všech českých klubů se zápasy Superpoháru největší zkušenosti. O trofej si zahrála s výjimkou roku 2012 pokaždé, ale zvítězila jen o sezonu dříve nad Mladou Boleslaví. Liberec o rok později podlehl Olomouci. Souboj bude zároveň konfrontací dvou účastníků evropských pohárů, Plzeň čeká kvalifikace Ligy mistrů a Liberec předkolo Evropské ligy.

"Beru to jako ostrý zápas, protože se hraje o trofej, takže o generálce nemůže být řeč. Ale protože se nám pokazil závěr soustředění a generálku s Dynamem Kyjev jsme neodehráli úplně celou, tak nám utkání s Libercem zároveň poslouží k tomu, že před vstupem do evropských soutěží odehrajeme společně s ligou dva ostré zápasy," řekl plzeňský trenér Miroslav Koubek. Viktoria nedokončila duel s Kyjevem kvůli tomu, že soupeř po vyloučení nechtěl pokračovat v deseti a rozhodčí po protestech utkání ukončil.

"Je možné, že se někdy Superpohár podceňuje a říká se, že to je generálka. Já si to nemyslím. Hraje mistr ligy proti vítězi poháru. To je motivace dost velká, je to významná trofej. Vzhledem k tomu, že ve středu nehrajeme žádné evropské poháry, tak se nemáme na co šetřit," uvedl plzeňský kapitán David Limberský.

Liberec poprvé povede v soutěžním zápase nový trenér Jindřich Trpišovský, který pod Ještěd zamířil ze Žižkova. Vzhledem k mnoha změnám v kádru a krátké přípravě bere sobotní duel spíše ještě jako generálku na ostrý start sezony.

"Je to samozřejmě svátek fotbalu, hrajeme s úřadujícím mistrem v jeho domácím prostředí, takže nás čeká zkouška z nejtěžších možných. Je to výzva. Šanci na zisk trofeje vnímáme, ale jelikož příprava byla krátká, bereme pořád utkání jako vrchol přípravy. Hráči měli těžké tréninky, do normálního ladění půjdeme až příští týden," prohlásil Trpišovský.

Sport
zdroj: ČT4

Slovan v přípravě prohrál poslední čtyři zápasy a ve třech z nich neskóroval. "Těšíme se, že nám sobotní utkání ukáže nějaké možnosti. Věřím, že přijde co největší návštěva a my se ukážeme v nejlepším možném světle. Že ukážeme výkon podobných parametrů jako třeba s Malmö," připomněl Trpišovský duel, v němž Liberec po slušném výkonu prohrál 0:1.

"Začínáme zostra a hned máme možnost hrát o nějakou trofej, na což nejsme úplně zvyklí. Navíc hrajeme proti evropskému týmu, který má obrovskou kvalitu. Takže to bude super prověrka před Evropskou ligou, lepší porovnání v českých podmínkách mít nemůžeme. Chceme Plzeň co nejvíc potrápit," doplnil liberecký kapitán David Pavelka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články