Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Doležal po osmi letech opouští Jablonec a míří do polského Lubinu

Úspěšné angažmá Martina Doležala v Jablonci je minulostí. Člen širšího kádru reprezentace po osmi letech v klubu skončil a přestoupil do polského Lubinu, kde podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec porazil v přípravě sparťanské béčko

"Martin Doležal dostal svolení k přestupu do zahraničí. V létě mu končila smlouva a za osm let v Jablonci pro klub odvedl spoustu práce. Přejeme mu hodně štěstí v dalším angažmá," uvedl majitel klubu Miroslav Pelta.

V Lubinu, který je na 14. místě nejvyšší polské soutěže, se jednatřicetiletý forvard potká i s dvěma českými spoluhráči: záložníkem Erikem Danielem a útočníkem Tomášem Zajícem.

"Hledali jsme gólového útočníka, Martin byl naší přestupovou prioritou. Statistiky, zkušenosti i jeho dosavadní kariéra ukazují, že nám může v ofenzivě výrazně pomoct," uvedl sportovní ředitel Lubinu Piotr Burlikowski.

Doležal přišel do Jablonce v lednu 2014 z Olomouce a postupně se vypracoval až do reprezentačního výběru, za který nastoupil v šesti utkáních. Na severu Čech si zahrál i základní skupinu Evropské ligy a Evropské konferenční ligy.

Během zmíněného angažmá odehrál v lize 225 zápasů a nastřílel 69 gólů, dalších 16 tref přidal v pohárových soutěžích. Celkem má na kontě 86 ligových zásahů. 

Na hrot útoku už Jablonec přivedl šestadvacetiletého Jana Silného z Líšně. Autor osmi druholigových branek podepsal na Střelnici smlouvu na dva a půl roku. Do přípravy Severočechů se zapojil i devatenáctiletý slovenský gólman Jakub Surovčík. Bývalý kmenový hráč Slavie naposledy hostoval ve Vlašimi.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články