Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dočkalův návrat do Sparty se blíží, v Číně už ukončil smlouvu

Zdá se, že už nic nestojí v cestě tomu, aby Bořek Dočkal příští týden vyběhl v rudém dresu na letenský trávník – nejspíš s kapitánskou páskou na ruce – vedl Spartu do utkání s Baníkem. Reprezentační kapitán rozvázal smlouvu s čínským klubem Che-nan Ťien-jie a teď už zřejmě nic nebrání tomu, aby podepsal novou na Letné.

Sport
zdroj: ČT4

"Jednání v Číně byla náročná, ale smlouva mezi klubem Che-nan Ťien-jie a hráčem byla ukončena. Bořek je v tuto chvíli na cestě zpátky do Čech, kde by měla v nejbližších dnech proběhnout finální jednání směrem k jeho fotbalové budoucnosti," sdělil médiím Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která Dočkala zastupuje.

Sparta se již v průběhu předchozích dní dohodla s čínským klubem na finančních podmínkách transferu (za Dočkala by údajně měli letenští zaplatit 1,3 milionu eur) a nyní už tak zbývá jen, aby se leteský klub dohodl na podmínkách s Dočkalem, což by měla být více méně formalita.

Dočkal už loni opustil Che-nan Ťien-jie, kam přestoupil před dvěma lety za 230 milionů korun jako druhý nejdražší hráč české ligy, a rok strávil na hostování ve Philadelphii Union v zámořské MLS, kde se stal nejlepším nahrávačem soutěže s 18 asistencemi. Bývalý fotbalista Slavie, Kladna, Liberce, tureckého Konyasporu a norského Rosenborgu už se v zimě se Spartou připravoval.

Na Letné působil Dočkal od srpna 2013, byl klíčovým hráčem a tvůrcem hry. Celkem za Spartu odehrál 146 soutěžních utkání, v nichž si připsal 32 gólů a 54 asistencí. V roce 2014 devětatřicetinásobný reprezentant pomohl klubu k zatím poslednímu mistrovskému titulu i triumfu v domácím poháru.

Ve sparťanské sestavě uvolnil Dočkalovi místo záložník Nicolae Stanciu, který na konci ledna přestoupil do Al Ahlí. Saúdskoarabský klub podle médií za rumunského reprezentanta zaplatil zhruba 200 milionů korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články