Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dočkal si prodloužil střeleckou sérii, gól dal opět levačkou

Praha – Záložník Bořek Dočkal prožívá skvělé střelecké období. V neděli rozhodl o výhře Sparty nad Mladou Boleslaví 1:0 a prosadil se tak ve třetím ligovém zápase, stejnou sérii má navíc i v reprezentaci. Jeho pohodu podtrhuje i to, že se jako pravák opět trefil levou nohou. "Vždycky to vyplyne ze situace, chodí mi to na ni, a tak zkouším střílet," řekl Dočkal. "Ale určitě není lepší než pravačka, jen se nebojím zkoušet to i levou, což je momentálně moje výhoda," prohlásil.

Záložník Bořek Dočkal
zdroj: ČTK

Proti Boleslavi se Dočkal trefil po hodině hry po odraženém míči. "Jenom jsem střílel, byl to prudký míč proti noze, takže jsem se soustředil jen na to, abych ho trefil a snažil se to tlačit dolů," uvedl. "Na míření jsem vůbec nemyslel, byla to hlavně hrubá síla. Naštěstí to bylo i trošku tečované, protože jinak by to asi měl brankář," přidal.

Jeho branka Spartě pomohla zlomit urputně bránícího soupeře, protože i kvůli únavě se domácí navzdory velké převaze nedokázali prosadit. "Bylo to dobývání, tohle přepínání z poháru na ligu je náročný a jsem rád, že to zvládáme. Dokážeme si počkat na dobrou příležitost a prosadit se," řekl Dočkal.

"Nechci, aby to vyznělo špatně, ale asi i s vědomím našeho náročného programu hrajeme některé zápasy trochu úsporně," poznamenal Dočkal. "Hrajeme tak, abychom hlavně vyhráli a nemuseli zápasy otáčet a plýtvali silami," dodal.

Výhra nad Boleslaví udržela Spartu v jednobodovém odstupu od vedoucího celku ligy Plzně, proti které obhájce titulu nastoupí příští víkend. "Plzeň svoje zápasy zvládá, proto je třeba vyhrávat, aby nám neutekla a nemuseli jsme na jaře honit body," uvedl Dočkal.

"Ale asi nejde počítat s tím, že bychom postoupili do finále Evropské ligy a měli takhle nabitý program až do léta. Proto chceme, abychom měli Plzeň na blízko, až na jaře přijdou nejdůležitější zápasy," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Mladá Boleslav
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články