Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dočkal po Liberci: Teď ještě bod, ale s tím se nespokojíme

Praha - Záložník Bořek Dočkal se třemi gólovými přihrávkami podepsal pod důležitou výhru Sparty nad Libercem 3:0. Výrazně tak letenský celek přiblížil k udržení druhého místa, které znamená účast v kvalifikaci Ligy mistrů. Sedmadvacetiletý reprezentant však přesto o dokonalém výkonu mluvit nechtěl. "V životě se zase tak často nepoštěstí, aby si hráč řekl, že na co sáhnul, to udělal dobře," řekl Dočkal. "S osobním příspěvkem jsem spokojený, ale jednoznačně tomu chyběl gól. Několik šancí a střel, které mohly skončit brankou, jsem tam měl," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Dočkal: Bylo strašně důležité, že se nám tentokrát podařilo vstřelit první gól

"Samozřejmě vždycky chcete mít podíl na vítězství, ale nějak to neřeším. Je to lepší pocit, než kdybychom vyhráli 1:0 a já byl hrozný. Ale důležité bylo to zvládnout a jsem rád, že se to povedlo, navíc po celkem slušném výkonu," dodal český reprezentant.

Podle Dočkala Spartě pomohl i volnější týdenní režim, protože trenér Zdeněk Ščasný do středeční odvety semifinále poháru s Jabloncem nasadil juniory a dorostence. "Bylo to příjemné, hlavně pro kluky, kteří měli nějaké šrámy a mohli je doléčit," uvedl Dočkal. "Co se týče sil, tak stylem středa-neděle jsme jeli skoro celou sezonu a vydrželi bychom to i teď," dodal.

Sparta má na druhém místě náskok pěti bodů na třetí Mladou Boleslav a ve zbývajících dvou kolech jí tak stačí získat jeden bod. Situaci jí však komplikují karetní tresty, protože stoper Jakub Brabec po osmé žluté kartě už v sezoně nenastoupí a záložník Lukáš Vácha vynechá následující kolo.

"Je to komplikace hlavně pro trenéra, protože si nepamatuji, kdy by měl ten luxus, aby si poskládal sestavu podle toho, jak chce, a podle formy hráčů," uvedl Dočkal. "Ale stačí nám bod a ten bychom měli uhrát v jakékoliv sestavě. Ale neznamená to, že se spokojíme jen s bodem. Mentalita v týmu je taková, že chceme vyhrát oba zápasy," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články