Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dočkal: Lafata si na penaltu nevěřil, tak jsem to vzal na sebe

Praha – Ve Spartě má na starosti proměňování pokutových kopů David Lafata. Kapitán Letenských ale v posledním kole penaltu neproměnil, a tak když Sparta dostala výhodu pokutového kopu proti Liberci, nechal Lafata zodpovědnost na Bořku Dočkalovi. Ten nezaváhal a zajistil Spartě hubené vítězství 1:0.

Dočkal se raduje v klubku spoluhráčů
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Dočkal dal v 75. minutě z penalty nařízené za ruku obránce Lukáše Pokorného druhý gól v sezoně. "Šel jsem za Davidem, ať to kopne, protože si myslím, že když je to takový střelec a má za sebou spoustu penalt, tak není důvod, abychom kvůli jedné nepovedené hned měnili exekutora," řekl Dočkal. "Moc se mu ale nechtělo, asi si nevěřil, tak jsme to vzal na sebe," přidal český reprezentant.

Lafatovo rozhodnutí chápal. "Není to nic příjemného, když víte, že před týdnem jste nedal a teď vidíte, že to je zápas o jednom gólu a je třeba proměnit," uvedl Dočkal. "Od Davida to bylo fér a profesionální, že když se necítil stoprocentně, tak to nechal někomu jinému," prohlásil.

Podle nešťastníka Pokorného se ale penalta vůbec neměla kopat. "Míč mě zasáhl do ruky, ale trefil jsem si ji sám. Podle mě se pískat neměla," řekl jednadvacetiletý stoper. "Míč mi jen škrtnul prst," přidal viditelně zklamaný Pokorný. "Nevím, jestli to pan rozhodčí viděl tak přesně, ale co vím, tak podle pravidel, když si ruku nastřelím sám, penalta by se pískat neměla," doplnil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Slovan Liberec
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články