Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dobrý konec zápasu s Plzní vše nenapraví, ví Vácha

Praha – Sparťanský záložník Lukáš Vácha si nedělá iluze, že by případná výhra nad Plzní mohla zachránit Pražanům zpackanou sezonu. Hráči z Letné prohráli s Plzní posledních pět zápasů, podle Váchy je však černá série s obhájcem titulu to poslední, na co by před nedělním utkáním s Viktorií mysleli. Letenský celek má totiž dost vlastních starostí.

Sport
zdroj: ČT4

"Nikdo z nás, ani fanoušci si nemyslí, že kdybychom vyhráli, tak to napraví všechny skrupule naší sezony. To není správná cesta," uvedl osminásobný reprezentant.

"Není čas se za něco schovávat. Musíme jasně říct, že hrajeme o třetí místo a udělat všechno pro to, abychom ho udrželi," řekl Vácha. "Všichni samozřejmě víme, že jsme Plzeň dlouho neporazili, ale máme dost vlastních starostí, takže na to, jestli z nich máme mindrák, nebo ne, nemyslíme," dodal.

Sparta v tabulce ztrácí na druhou Slavii dvanáct a na první Plzeň třináct bodů, přesto její nedělní duel s Viktorií může významně promluvit do boje o titul. "Je nepříjemné, že nebudeme rozhodovat o titulu pro nás. Ale budu se opakovat - máme dost vlastních starostí," uvedl Vácha s tím, že v boji Slavia - Plzeň nepřeje ani jednomu. "Nechci si takhle vybírat. Radši bych vždycky Spartu," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťané: Plzeň neřešíme, potřebujeme zlepšit náš výkon

Jihlavská ostuda by se opakovat neměla

Sparta z posledních pěti zápasů vyhrála jediný, Vácha však nechtěl rozebírat, proč to Pražanům nejde. Nechtěl ani hodnotit Plzeň, která sice také nehraje zrovna přesvědčivý fotbal, ale vítězí. "Plzni to vychází, nám ne... Je to na delší rozbor a to se asi netýká mě," prohlásil.

"Měli bychom se motivovat sami sebou, protože v každém zápase hrajeme o svoje jméno. A co se stalo v Jihlavě, byla ostuda a neměla by se opakovat," připomněl Vácha sobotní nečekanou porážku 0:1 na hřišti předposlední Vysočiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články