Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Do Prahy přijede dvanáctá Jihlava, vrátí se Sparta na vítěznou vlnu?

Páteční předehrávkou 14. kola se po reprezentační pauze rozběhne nejvyšší fotbalová soutěž. Víkendovou ouverturu obstará duel mezi Spartou a Jihlavou. Oběma týmům půjde na letenském stadionu o důležité body. Domácí si po nepovedeném začátku ligy nemohou v bitvě o evropské poháry dovolit další zaváhání, zatímco Vysočina by ráda odskočila sestupovému pásmu. Přímý přenos utkání sledujte od 14:50 na ČT sport. 

Utkání Jihlava - Sparta
zdroj: ČTK autor: Plíhal Libor

Spartě patří v tabulce páté místo, a pokud by vyhrála, bodově by se minimálně do soboty dotáhla na třetí Slavii. Proti o záchranu bojující Jihlavě by měly být tři body pro fotbalisty z hlavního města víceméně povinností, protože s Vysočinou letos na jaře prohráli jediný z dosavadních dvanácti zápasů v první lize.

Domácí se mohou opřít o střeleckou formu Josefa Šurala, který dal v posledních čtyřech soutěžních duelech šest branek. Dařit se začalo i Marcu Jankovi, jenž se po tristním úvodu letenského angažmá vrátil do sestavy a během posledních tří utkání vstřelil dva góly.

V poháru s Ostravou nicméně zásah rakouského reprezentanta nezabránil vyřazení a ani ve Zlíně jeho trefa k vítězství nevedla. "Věřím, že v nadcházejících zápasech už to konečně vyjde. Samozřejmě vždy záleží na trenérovi, zda do nich vůbec nastoupím, ale čekám na šanci a jsem připravený trenérovi ukázat, že na mě ukázal právem," uvedl Janko.

"Je důležité, abychom doma získali tři body. Musíme hodit všechny problémy za hlavu a vyhrát. Soupeř bude hodně namotivovaný, takže nás nečeká nic snadného," doplnil svého spoluhráče záložník Bogdan Vatajelu.

Jihlava v minulém kole nečekanou výhrou 3:1 nad čtvrtým Libercem ukončila sérii čtyř porážek, ale body z české metropole by pro ni byly malým zázrakem. Na hřišti Sparty v dosavadních šesti vzájemných duelech získala jediný bod. V posledních čtyřech střetnutích vstřelila jediný gól a sama jich 15 inkasovala.

"Výkon proti Liberci nám může pomoci z hlediska herního sebevědomí hráčů. Bez odvážného přístupu rozhodně nemůžeme na Spartě uspět. Určité vodítko nám nabídla dvě nedávná vystoupení Baníku Ostrava na Letné," prohlásil asistent trenéra Michal Kadlec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články