Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Do Prahy nakonec ano, ale ne do Sparty. Tijani rozšiřuje obranné řady Slavie

Během zimy měl nakročeno do Sparty, jenže Letenští od přestupu odstoupili. Obránce Mohamed Tijani se přesto odchodu do Prahy nakonec dočkal. Na půlroční hostování získala dvaadvacetiletého stopera z Jihlavy Slavia, která má i opci.

Mohamed Tijani
zdroj: slavia.cz

Byla to kauza, která vzbudila pár týdnů zpět spoustu ohlasů a emocí. Mohamed Tijani byl blízko přestupu do Sparty a následného hostování v Teplicích. Stačilo jen projít zdravotní prohlídkou, která ale ukázala problémy s kolenem, a vše padlo.

Z médií zněly spekulace, že hráči z Pobřeží slonoviny chybí v koleni vaz. Vysočina se bránila, že je to lež a Tijani má pouze oslabenou šlachu, která ale díky velkému osvalení fotbal na nejvyšší úrovni vydrží.

Kolem nadějného stopera, který zaujal výkony v Jihlavě vícero klubů, byl ale najednou klid a vše vypadalo, že nakonec bude i na jaře pomáhat Vysočině v boji o návrat mezi elitu. Nyní však vše změnila Slavia, jež získala Tijaniho na půlroční hostování s opcí.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia získala na hostování obránce Tijaniho z Jihlavy

"Jsem moc rád, že jsem ve Slavii, která má stejně jako já nejvyšší možné ambice. Chtěl bych se zde předvést v co nejlepším světle a přispět k tomu, aby se Slavia udržela na své současné pozici nejlepšího českého klubu," uvedl Tijani.

"Strávil jsem poslední tři týdny v nejistotě, ale teď už se cítím dobře, protože jsem přišel do velkého klubu. Všechno, co se za poslední týdny stalo, už je za mnou, teď už se mohu soustředit jen na to, abych zapadl do mého nového týmu. Chtěl bych moc poděkovat trenérovi Jindřichu Trpišovskému, který mi dal velkou důvěru tím, že mě chtěl mít v mužstvu. Věřím, že ho nezklamu," dodal Tijani.

Tijani by měl rozšířit obranné řady jasného lídra první ligy, který má před druhou Plzní odstup 16 bodů. Sešívané totiž přes zimu defenziva trápí. Nejenom ze zdravotního hlediska, kdy dlouhodobě chybí David Hovorka a zranil se také Laco Takács. Michal Frydrych výkonnostně nepřesvědčuje a 30milionová posila z Olomouce David Zima zatím v lize odehrál dva duely.

"Vzhledem k tomu, co se stalo během posledních několika týdnů, je mým cílem pravidelně hrát. To je pro mě základ, aby se mi podařilo prosadit se do sestavy a odevzdat na hřišti to nejlepší, co ve mně je," konstatoval stoper pro web jihlavského klubu.

Tijani se ve Slavii potká s krajanem Ibrahimem Traorém. V nedávné minulosti v Edenu působil jiný stoper z Pobřeží slonoviny Simon Deli, který byl jednou z opor týmu. "Se Simonem se známe velmi dobře, protože pocházíme ze stejného města, navíc bydlíme kousek od sebe. Ukázal, že je to jeden z nejlepších obránců, kteří v Česku hráli, a moc rád bych šel stejnou cestou jako on. A proč vlastně nebýt ještě lepší než on?" uvedl Tijani s úsměvem.

Vytáhlý, 193cm vysoký obránce má za sebou působení v mládežnické akademii španělského Rayo Vallecano. V Česku působí od roku 2018, kdy se přesunul do třetiligového Vyškova. Odtamtud ho na jaře minulého roku získala Jihlava, kde si řekl o pozornost klubů z nejvyšší soutěže.

Za Vysočinu, kde nosil i kapitánskou pásku, odehrál 30 ligových a 3 pohárová utkání, ve kterých si připsal jednu branku.

Nyní ho čeká premiéra v domácí nejvyšší soutěži za Slavii, pro kterou je pátou zimní posilou. Pražané se v tomto období zaměřili na mladé hráče. Získali záložníka Patrika Hellebranda, obránce Davida Zimu a z hostování v Liberci středopolaře Oscara a útočníka Petara Musu.

Prosadí se?

Zdroj
slavia.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články