Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dražice Cup

Do Plzně míří záložníci Zeman a Albánec Kace, Pivarník má stále plnou důvěru

Plzeň - Fotbalová Plzeň posiluje své záložní řady. Den po vyřazení ve 4. předkole Ligy mistrů do západočeského klubu míří ze Sionu bývalý hráč Viktorie Martin Zeman, z PAOK Soluň přišel albánský reprezentant Ergys Kace na roční hostování s opcí. Do Plzně by měl doputovat také útočník a kapitán Zlína Tomáš Poznar, což však západočeský klub zatím nepotvrdil. Viktorii po nepovedeném vstupu do sezony naopak také několik fotbalistů opustí.

Martin Zeman
zdroj: ČTK/RvS Media autor: Robert Hradil

Sedmadvacetiletý Zeman hostoval v Plzni v sezoně 2012/13 ze Sparty, ale výrazněji se v týmu českého mistra neprosadil. Poslední rok hrál ve švýcarském Sionu, v jehož dresu zasáhl do 31 soutěžních utkání a nedal žádný gól. Předtím bývalý mládežnický reprezentant působil v rakouské Admiře, Senici nebo Příbrami. V Plzni podepsal smlouvu na tři roky.

"Příchodem Martina posilujeme a zdvojujeme levou stranu hřiště, kde jsme měli k dispozici jen Jana Kovaříka. Prostředí ve Viktorii velmi dobře zná, nepotřebuje příliš času na rozkoukávání a má velkou chuť pracovat a ukázat, co v něm je," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Třiadvacetiletý Kace žije v Řecku už od tří let a za PAOK hrál od dvanácti. Defenzivní středopolař za přední řecký klub odehrál 141 zápasů, ve kterých dal šest branek. Sedmnáct utkání a dva góly nasbíral za albánskou reprezentaci, za kterou odehrál i 30 minut na letošním mistrovství Evropy ve Francii. "Delší dobu jsme jej sledovali a jsme rádi, že jsme se nyní domluvili na jeho působení u nás. Slibujeme si od něj vyztužení záložní řady a zvýšení konkurence," řekl Šádek.

Kdo může brzy odejít?

Podle spekulací médií by mohli odejít záložník Daniel Kolář, obránce František Rajtoral a útočník Jan Holenda.

"Někteří mají chuť vyzkoušet si zahraniční angažmá, po vzájemné dohodě jim to umožníme a budeme v tomto směru nápomocni. Rozejdeme se určitě v dobrém, ale nejprve si vše vyřešíme interně, až poté potvrdíme oficiálně. Není to pro nás jednoduchá situace, prosíme tedy všechny fanoušky o chvilku strpení. Mediální spekulace nijak komentovat nebudeme," uvedl Šádek.

Pivarník má důvěru

Kouč Roman Pivarník, který od letního příchodu z Bohemians 1905 vyhrál s Plzní jen dvě z osmi soutěžních utkání a po výsledcích 0:2 a 2:2 vypadl ze 4. předkola Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad, má stále podporu vedení. "S prací trenéra jsme maximálně spokojeni a má ve všech krocích naši plnou důvěru," prohlásil generální manažer Plzně, která si na podzim zahraje Evropskou ligu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články