Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Disciplinárka trestala Spartu za chování fanoušků. Pokuta 200 tisíc a podmínečně zavřený "kotel"

Kromě nového trenéra Václava Jílka na Letnou během čtvrtka dorazil také trest. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila Spartě pokutu 200 tisíc korun a má podmínečně uzavřený "kotel" na jeden zápas za výtržnosti fanoušků v domácím utkání s Jabloncem. Pražané mají zkušební dobu do konce roku.

Fanoušci Sparty
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Část sparťanských fanoušků v posledním domácím ligovém zápase sezony protestovala proti vedení klubu a krajní příznivci ze svého sektoru házeli dýmovnice. Utkání čtvrtého kola nadstavby, které Letenští vyhráli 2:0, bylo dokonce po hodině hry na pár minut přerušeno kvůli hustému kouři.

"Disciplinární komise se rozhodla přistoupit k udělení podmíněného trestu, jelikož všichni pachatelé byli díky kvalitnímu kamerovému systému na stadionu ztotožněni a v současné době čelí trestnímu a přestupkovému řízení. A dále proto, že vedení klubu nám garantovalo, že dotyčné osoby dostanou od klubu na delší období zákaz vstupu na stadion," vysvětlil předseda disciplinární komise Richard Baček.

Sparta byla v nedávno skončeném ročníku za nevhodné chování fanoušků potrestána několikrát. Letenští například za výtržnosti svých příznivců v dubnovém pohárovém derby na Slavii museli odehrát dva venkovní duely v Opavě a v Plzni s prázdným sektorem hostů.

Disciplinární komise zároveň zahájila řízení s mistrovskou Slavií za chování fanoušků v závěrečném derby proti Spartě a s Viktorií Plzeň za podobný prohřešek v duelu proti Baníku Ostrava.

Fotbalistům druholigové Jihlavy bude v nedělní domácí barážové odvetě s Karvinou chybět asistent trenéra Josef Mucha. Ten nesmí dvě soutěžní utkání na lavičku a zaplatí pokutu 10 tisíc korun za kritiku rozhodčích při úterní porážce 1:2 v Karviné.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články