Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Disciplinárka rozhodla: Sparta, Slavia i Baník si za fanoušky připlatí

Nekázeň něco stojí. To potvrdila Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace a potrestala Spartu za chování fanoušků při finále poháru proti Slovácku pokutou 150 tisíc korun. Dalších 60 tisíc zaplatí pražský klub za nevhodné pokřiky příznivců v lize doma se Slováckem i v Edenu se Slavií. Za derby zaplatí 120 tisíc za porušení povinností pořadatele i Slavia, jež dostala i dalších 30 tisíc za chování fanoušků v Ostravě. Baník dostal trest 120 tisíc.

Finále poháru v Uherském Hradišti se uskutečnilo až na druhý pokus, v původním termínu se kvůli prudkému dešti nehrálo. Sparťanští fanoušci se ale provinili v obou případech.

"Disciplinární komise posoudila dle dostupných materiálů závažnost přestupků fanoušků Sparty při obou finálových zápasech MOL Cupu. Nejvážnějším přestupkem z našeho pohledu bylo použití a vysoce nebezpečné vhazování pyrotechniky směrem k členům pořadatelské služby během prvního nesehraného utkání. V kombinaci s dalšími přestupky včetně vhazování pyrotechniky do prostoru hrací plochy vedoucí k přerušení utkání rozhodla komise o úhrnném trestu peněžité pokuty ve výši 150 tisíc korun," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinárky Richard Baček.

Výtržností a použití pyrotechniky se dopustili fanoušci obou týmů, Slovácko zaplatí 40 tisíc. Utkání, které domácí vyhráli 3:1, poznamenal na necelých pět minut v druhé půli příchod těžkooděnců se psy k hrací ploše a střídačkám.

Vyšší částku zaplatí i Slavia za pronesení a použití pyrotechniky, nevhodné pokřiky fanoušků a vhazování předmětů na hrací plochu během pražského derby se Spartou. Více trestů uložila disciplinární komise za utkání 4. kola nadstavbové skupiny o titul mezi Ostravou a Slavií, ve kterém Pražané definitivně přišli o šanci na obhajobu. Baník dostal za opakované použití pyrotechniky v ochozech pokutu 60 tisíc, stejnou částku zaplatí i za provinění v předchozím domácím duelu s Hradem Králové.

Za pronesení a použití pyrotechniky dostaly pokutu 25 tisíc korun Bohemians 1905 a Viktoria Žižkov. O pět tisíc méně zaplatí za nevhodné pokřiky fanoušků Plzeň a Pardubice.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články