Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Disciplinárka řeší rasistické chování fanoušků Sparty, Baník zaplatí za pyrotechniku

Kvůli chování fanoušků zahájila Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace řízení se Spartou. Část jejích příznivců si totiž neodpustila rasistické projevy vůči zlínskému Youbovi Dramému. Komise také uložila pokutu 70 tisíc korun Baníku Ostrava za pyrotechniku v zápase s Olomoucí. Uvedla to v komuniké ze zasedání.

Dramé se v 72. minutě víkendového utkání 23. ligového kola na Spartě chystal k exekuci rohového kopu, když se z hlediště na adresu francouzského hráče tmavé pleti ozvaly opičí skřeky. Pořadatel diváky vyzval, aby se zdrželi jakýchkoli rasistických projevů. Komise upozornila, že chování fanoušků vedlo "k pozdržení navázání hry". Zlín na Spartě prohrál 0:2.

Komise vedle Baníku potrestala pokutou za porušení povinností pořadatele kvůli pronesení a použití pyrotechniky také Zlín. Moravský klub musí zaplatit 40 tisíc korun za tento prohřešek v regionálním derby proti Slovácku.

Vyloučení hráči Filip Čihák z Pardubic a Petr Hronek z Bohemians 1905 dostali od komise za červenou kartu obvyklý jednozápasový trest.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články