Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Disciplinárka opět trestala vulgarity. Slavia musí zaplatit 20 tisíc

Praha - Disciplinární komise FAČR potrestala Slavii pokutou 20 tisíc za chování fanoušků, kvůli kterému bylo zhruba na dvě minuty přerušeno utkání 23. kola první ligy s Jabloncem. "Netrestáme kritiku, ale trestáme vulgarity," uvedl šéf disciplinárky Richard Baček. Další sankce navíc Slavii hrozí kvůli pyrotechnice na tribunách při derby se Spartou.

Utkání Slavia–Jablonec
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

V Edenu byl před týdnem zápas s Jabloncem přerušen kvůli vulgárním pokřikům na adresu předsedy FAČR Miroslava Pelty. Šlo o první využití přísnějších pravidel pro boj s chuligány, ke kterým asociace sáhla po násilnostech při utkání Ostrava - Sparta.

"Na kritiku má samozřejmě každý právo, disciplinární řád však pamatuje na případy, kdy se během utkání objevují vulgarity, a pokud taková situace nastane, pak je komise trestá," uvedl Baček.

Disciplinárka také zahájila kvůli pyrotechnice při derby řízení i se Spartou. Kvůli přerušení zápasu s Jihlavou bude komise řešit i Viktorii Plzeň a kvůli vulgárnímu skandování příznivců hrozí tresty také Brnu s Olomoucí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články