Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Disciplinárka: Koscelník si třikrát nezahraje, Škoda a Stropek trestáni nebudou

Liberecký pravý obránce či záložník Martin Koscelník dostal za faul v zápase 6. ligového kola se Zlínem trest na tři soutěžní utkání. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace přihlédla k tomu, že se slovenský reprezentant podobného zákroku dopustil už v únoru při duelu v Plzni. Zpětně naopak nebudou potrestaní českobudějovický Michal Škoda a karvinský Daniel Stropek.

Martin Koscelník z Liberce inkasuje červenou kartu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Koscelník v sobotním měření sil se Zlínem šlápl v polovině druhého poločasu na zlínského Vachtanga Čanturišviliho. Sudí Dalibor Černý libereckého hráče nejdříve nepotrestal, ale po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu udělil červenou kartu. Komise rozhodčích následně označila jeho verdikt za správný.

"Hráč Koscelník byl potrestán za podobný zákrok již před několika měsíci a disciplinární komise k tomu přihlédla při rozhodnutí o výši trestu," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinárky Richard Baček.

Koscelník v únoru za bezbrankového stavu zranil plzeňského Davida Limberského a chybně dostal jen žlutou kartu. Hlavní sudí Miroslav Zelinka s videorozhodčím Petrem Hockem tím pádem tenkrát poškodili Viktorii, která měla hrát přesilovku. Místo toho naopak domácí krátce před pauzou po podobném faulu Filipa Kaši na Michala Sadílka šli do oslabení a prohráli 0:2.

Potrestáni naopak nebyli českobudějovický Michal Škoda a karvinský Daniel Stropek. Oba se v uplynulém kole dopustili nepřiměřených zákroků, za které dostali jen žlutou kartu. "Ani jeden z postižených hráčů z duelu neodstoupil pro zranění a žádné další zranění nebylo hlášeno ani po skončení zápasu. Současně rozhodčí v utkání příslušné zákroky dobře viděli. Na základě toho neshledala disciplinární komise dle aktuálně platného disciplinárního řádu důvod pro zahájení disciplinárního řízení s hráči Škodou ani Stropkem," vysvětlil Baček.

Karvinský trenér Jozef Weber nesmí na lavičku v příštích dvou kolech. Komise ho potrestala za urážlivé chování vůči rozhodčímu v duelu se Slavií Praha, v němž byl po dvou žlutých kartách vyloučen. Kouč zároveň musí zaplatit 20 tisíc korun.

Pokutu 150 tisíc korun dostala Slavia Praha po střetnutí s Ostravou. Fanoušci Pražanů způsobili použitím zakázané pyrotechnicky dlouhé přerušení zápasu a navíc se dopustili nevhodných pokřiků. Červenobílí zároveň porušili opatření proti koronaviru. Částku 30 tisíc korun musí po stejném duelu zaplatit hostující Baník. Sparta dostala za utkání s Hradcem Králové pokutu 20 tisíc korun stejně jako České Budějovice za zápas s Libercem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články