Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Díky konkurenci ve Slavii jsem se zlepšil. Rád bych ale hrál více, přiznal Frydrych

Během víkendu si ještě užíval slunného počasí ve Španělsku, kde Slavia absolvovala první ze dvou zahraničních soustředění. Nyní je Michal Frydrych se spoluhráči zpět v Praze, kde je o poznání větší zima. I z toho důvodu si přípravu nedaleko Marbelly velmi pochvaloval. Dle obránce lídra první ligy byly tréninky hodně náročné, ale právě tento fakt by mohl být klíčový v boji o titul. Do něj by se on sám rád zapojil na hřišti více aktivně než doposud.

Slávista Michal Frydrych v zápase s Bordeaux
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Dostávalo se jim luxusního servisu, kdy měli zajištěné vše, na co si jen vzpomněli. Zároveň ale dostali pořádně do těla. Fotbalisté Slavie během deseti dní na prvním soustředění před startem jarní části sezony ve španělské Esteponě nedaleko Marbelly totiž pracovali hlavně na fyzické kondici.

Dlouhé výběhy, sprinty a práce v posilovně tak nebyly ničím neobvyklým a k míči se dostali až později. Trenér Jindřich Trpišovský byl se soustředěním dokonce tak spokojený, že ho označil za nejlepší v kariéře.

I přes náročnost zněly pozitivní hlasy i z tábora hráčů, kteří oceňovali mimo jiné výborné možnosti regenerace. "S koučem musím souhlasit. Byla to makačka. Zejména na začátku jsme měli naordinovaný náročný program, takže start byl těžký. V průběhu jsme ale začali ubírat a dostali jsme se trochu i na hřiště. Vyšlo to dobře," pochvaloval si obránce Michal Frydrych ve Sportovních zprávách ČT sport.

Právě náročnost zimní přípravy, která je letos kvůli novému systému s nadstavbou kratší než bývalo zvykem, by podle osmadvacetiletého krajního beka nebo stopera mohla být jedním z faktorů v boji o titul.

Je nám líto, video expirovalo.
Jaké bylo soustředění a co říká na konkurenci ve Slavii? Odpovídal Michal Frydrych

"Oproti jiným trenérům dostáváme hodně do těla. Přípravy tak bývají náročné, ale pak je to vidět na hřišti. Jsme schopni soupeře přehrávat v závěru zápasu. Je to potřeba," myslí si odchovanec ostravského Baníku.

Pražané jsou nyní do pondělí doma, kde pokračují v přípravě v rámci dvoufázových tréninků. V sobotu je čeká první přípravný zápas proti Ústí nad Labem a v pondělí odlétají do Portugalska, kde je čeká herní soustředění a utkání se Salcburkem, Rosenborgem a Peking Čung-che Kuo-an.

Pro hráče to tak znamená, že mají čtyři duely, aby přesvědčili kouče Trpišovského, aby jim dal větší šanci. Boj čeká i Frydrycha. Ze Slavie sice v zimě odešel Lukáš Pokorný, ale z Teplic dorazil mladík Alex Král.

"Pokud chceme dosáhnout na titul, tak musíme posilovat a být silnější. Příchody jsou pořeba. Teď je na hráčích samotných, aby ukázali, co umí," myslí si Frydrych. Kromě Krále se jeho novými spoluhráči stali přes zimu ještě záložníci Lukáš Masopust z Jablonce a Petr Ševčík z Liberce.

Obránce sešívaných se konkurence nebojí, naopak ji bere jako důvod ke vlastnímu zlepšení. "Konkurence je velká. Mně osobně to pomáhá se zlepšovat, jelikož musím ukazovat, že jsem lepší než někdo jiný. Cítím sám na sobě, že jsem se za poslední půlrok zlepšil, i když jsem těch zápasů neodehrál, kolik bych chtěl. Je to tak ale nastavené, a pokud chceme titul, musíme se s tím všichni srovnat a předvádět to nejlepší, když na hřišti dostaneme prostor," řekl Frydrych.

Hráč, který je ve Slavii od roku 2015, na podzim naskočil do dvanácti zápasů a vstřelil dvě branky, což je na obránce solidní střelecká bilance. "Dva góly jsou super, ale odehraných utkání bych si určitě představoval více," přiznal.

Jedničkou v sešívaném dresu na pravé straně obrany, kde Frydrych nejčastěji nastupuje, je však Vladimír Coufal, jenž na podzim podával výborné výkony a není moc pravděpodobné, že by se to brzy mělo měnit.

"Snažím se dělat vše, abych se do sestavy dostal, ale někdy se to podaří, někdy ne. Klukům se dařilo a trenér neměl důvody to měnit," popsal.

Zda nastoupí do prvního utkání jarní části, v němž Slavia 9. února vyzve Teplice, se ale ukáže až během přípravy. Frydrych doufá, že ať už bude hrát, či nikoliv, Pražané začnou skvěle a nastartují cestu k titulu.

"Bude to chtít vyhrát první zápas, od čehož věřím, že se odrazíme. Potom by bylo fajn přivézt dobrý výsledek z Genku a pak pokračovat na vítězné vlně až do konce," dodal s úsměvem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články