Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Derby pod Ještědem, Slovácko na Spartě a Vrbu se Zlínem otestuje Plzeň

Reprezentační pauza skončila a na scénu se vrací první fotbalová liga. Nejočekávanější zápasy osmého kola se hrají v neděli, kdy je na programu vedle podještědského derby Jablonec – Liberec, také zápas vedoucí Sparty, kterou na jejím stadionu zkusí překvapit čtvrté Slovácko. Druhá Slavia hraje v sobotu v Pardubicích a poslední ze silné trojky, Plzeň, se v neděli chystá do Zlína, který trénuje Pavel Vrba, jenž před lety nastartoval právě Viktorii.

Pavel Vrba
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Sparťané vedou tabulku o skóre před svým hlavní rivalem z Edenu, s nímž hrají už v následujícím kole, teď je ale čeká celek z Uherského Hradiště, s nímž v lize zvítězili jen v jednom ze čtyř posledních zápasů.

"Slovácko je dobrý tým, v sezoně se mu vede dobře. Patří mezi nejlepší mužstva, jsou silní. Po fyzické stránce udělali velký pokrok, hrají velmi intenzivně. V neděli to bude hodně zajímavý zápas," řekl sparťanský asistent trenéra Lars Friis.

Slávisté v nejvyšší soutěži ještě s Pardubicemi neprohráli a v posledních pěti duelech zvítězili aniž by dostali gól a východočeský celek, který je tabulce dvanáctý, může jen překvapit.

Program 8. kola první ligy:

Sobota

15:00: Bohemains – Baník Ostrava
15:00: Karviná – Teplice
15:00: Mladá Boleslav – Hradec Králové
15:00: Olomouc – České Budějovice
18:00: Pardubice – Slavia

Neděle

15:00: Jablonec – Liberec
15:00: Zlín – Plzeň
18:00: Sparta - Slovácko

"Pardubice hrají hodně podobně jako minulou sezonu. V týmu zůstal stejný trenér, nějaké personální změny tam nastaly převážně v defenzivní linii. I tak si ale myslím, že tým se prezentuje pořád stejně. Myslím, že nás čeká obdobné utkání jako v minulé sezoně, kdy jsme tam vyhráli 2:0," konstatoval slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Plzeňští v lize porazili Zlín pětkrát za sebou a prohráli jediný z posledních třinácti vzájemných zápasů. Západočeši jsou v tabulce šestí, ale mají k dobru odložené utkání v Mladé Boleslavi. Viktoria aktuálně drží sérii devíti soutěžních vítězství.

"Věřím, že i když se Zlín hodně zlepšuje, tak kvalita je stále na naší straně a potvrdíme to," prohlásil plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Jablonec je v tomto ročníku ligy jediným týmem, který ještě nevyhrál a spolu se Zlínem je poslední. Desátý Liberec svému velkému rivalovi v nejvyšší soutěži nepodlehl čtyřikrát za sebou.

"Bereme v potaz nejen to, že to je derby, ale že je to i důležitý zápas pro nás z pohledu bodového zisku," upozornil jablonecký kouč Radoslav Látal. "Na tréninku z hráčů cítím, že si uvědomují blížící se derby a nic nepodcení. Věřím, že to dobře dopadne," dodal liberecký trenér Luboš Kozel, který v minulosti Jablonec krátce vedl.

V sobotu jsou před večerním soubojem Pardubic se Slavií na programu čtyři utkání. Třetí Olomouc bude hostit třinácté České Budějovice. Sigma v ligové sezoně doma vyhrála všechny tři domácí duely, Dynamo naopak venku třikrát narazilo.

Sedmí Bohemians v Ďolíčku vyzvou šestou Ostravu, která v sezoně venku rovněž ještě nebodovala. "Klokani" ale v nejvyšší soutěži neporazili Baník od října 2017 jedenáctkrát po sobě.

Hradec Králové se představí v Mladé Boleslavi, kde předešlé dvě hrál své domácí zápasy. Středočeši jsou osmí, "Votrokům" patří jedenáctá příčka. A aby těch propletenců nebylo málo, tak boleslavský kouč Marek Kulič hrával za Hradec, zatímco kouč východočechů Jozef Weber v minulosti vedl Boleslav.

Čtrnáctá Karviná se chystá na deváté Teplice. Slezský nováček od úvodní výhry nad Zlínem získal v šesti kolech jen bod a jako jediný tým nejvyšší soutěže vypadl ve 2. kole MOL Cupu, když podlehl 0:1 na hřišti třetiligového Uničova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články