Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Děkuju opavským hráčům, dobře to obsadili a musel jsem střílet, usmíval se premiérový střelec Hanousek

Do 131. zápasu v lize čekal sparťanský obránce Matěj Hanousek na první ligovou branku a i před svou premiérovou v Opavě při výhře 3:0 dlouho přemýšlel, že bude spíš přihrávat spoluhráčům. Po 25 minutách hry obral o balon na levé straně Petra Zapalače, postupoval až do vápna, kde se opřel do střely slabší pravou nohou a zamířil k protější tyči.

Sparťanský bek Matěj Hanousek v souboji s Jurečkou z Opavy
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Hlavně bych chtěl poděkovat opavským hráčům, protože když jsem navážel balon, tak jsem jako vždycky koukal, komu nahraju. A jelikož dobře bránili a všechny obsadili, tak jsem musel vystřelit sám. Bylo to pravou nohou, taková šmudla, ale zapadlo to tam a jsem za to hrozně rád. Všichni si ze mě v šatně dělali legraci, ale to k tomu patří," usmíval se Hanousek.

Sparta i díky jeho gólu slavila výhru pod novým trenérem Michalem Horňákem, který se posunul z pozice asistenta na místo odvolaného Zdeňka Ščasného. Letenští po prohře z minulého ligového kola doma proti Karviné (1:3) a středeční prohře v semifinále domácího poháru na Slavii (0:3) zabrali.

"Každý trenér klade důraz na něco jiného, ale bylo tak málo času, že nějaké velké veletoče nebyly. Bylo to o tom, připravit hlavu na to, že po těch dvou nepovedených zápasech musíme být připravení mentálně jinak. A to se do jisté míry povedlo," pochvaloval si pětadvacetiletý bývalý hráč Dukly a Jablonce.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Ohlasy po utkání Opava - Sparta Praha

Horňák se snažil tým podle něj především uklidnit a namotivovat. "Řekl, že stát se může cokoliv, ale musíme tam odevzdat maximum. Ve fotbale to chodí tak, že můžete dostat blbý gól, prohrát, i když jste celý zápas lepší. Může se stát cokoliv, ale lidé musí vidět a hlavně my musíme cítit, že jsme pro tu výhru udělali úplné maximum," připojil Hanousek.

Po jeho brance Sparta pojistila výhru v Opavě dalšími dvěma góly ve druhém poločase. "Myslím, že začátek jsme měli dobrý, ale pak jsme z toho trošku vypadli. Ale první poločas byl myslím jednoznačně v náš prospěch. Ve druhé půli jsme na to úplně nenavázali," hodnotil zápas Hanousek.

"Vyhráli jsme 3:0 a vypadá to, že jsme měli všechno krásně pod kontrolou, ale asi deset minut na začátku hrála Opava velmi dobře. Zatlačila nás. Pomohl nám ten gól, pak jsme se uklidnili. Pak už jsme to měli ve svých rukou. Nebylo to tak lehké, jak to vypadá," prohlásil.

Věří, že úspěch v Opavě před startem skupiny o titul Spartě hodně pomůže. "Fotbal nehrají nohy, ale hlava. Když máte za sebou dva nepovedené zápasy, tak v té hlavě nejdete tak sebevědomě, jak byste měli. Pro každý tým je výhra obrovská pomoc hlavně v psychice, protože půjdeme do té nadstavby zase se sebevědomím," dodal Hanousek.

Kvůli disciplinárnímu trestu se musela v Opavě Sparta obejít bez podpory svých fanoušků. "Samozřejmě že nás to mrzí, ale i ti opavští vytvořili super kulisu. Stadion byl plný. Mrzí nás, že u toho nemohli být, ale nedá se nic dělat. Byla tam skupinka fandů. V tom počtu ale nemohli překřičet ty opavské, ale snažili se, takže jim děkujeme," dodal Hanousek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články