Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

David Jarolím bude sportovním ředitelem Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav - Bývalý reprezentant David Jarolím bude sportovním ředitelem fotbalistů Mladé Boleslavi. Dosud ve vedení klubu působil v menší roli, nyní bude mít větší pravomoci a naplno bude spolupracovat se svým otcem Karlem, který je trenérem A týmu. Post sportovního ředitele byl v Mladé Boleslavi neobsazený od ledna, kdy Ladislav Minář odešel do Olomouce.

"David už se na vedení klubu podílel na podzim a stál za příchodem francouzských posil v čele s Michaelem Tavaresem, ale stále jsme doufali, že by mohl obnovil hráčskou kariéru. To se však nestalo, a tak přišel logický krok a jeho větší zapojení do vedení. Bylo to jen o správném načasování," řekl prezident klubu Josef Dufek.

Pětatřicetiletý Jarolím měl v minulé sezoně problémy s kolenem, proto se rozhodl neprodloužit smlouvu a ukončil aktivní kariéru. Následně se dohodl s Dufkem na nové spolupráci a stal se koordinátorem mezi A-týmem a managementem Boleslavi.

Devětadvacetinásobný reprezentant přišel do klubu v lednu 2013 po krátkém angažmá ve francouzském Évianu. V domácí soutěži zasáhl do 39 utkání a vstřelil jednu branku. Většinu kariéry strávil Jarolím v Německu. Začínal v juniorce Bayernu Mnichov, pak se přesunul do Norimberku. Největší jméno si udělal v Hamburku, kde působil devět let a také vykonával funkci kapitána.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články