Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Damková: Kysela filmoval. Penalta se proti Jablonci kopat neměla

Praha – Mladá Boleslav vyhrála o víkendu nad Jabloncem i díky chybně nařízené penaltě. Podle předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damkové domácí Jan Kysela svůj pád v pokutovém území po souboji s Filipem Novákem notně přifilmoval. Přesto se pískala penalta a Jasmin Ščuk poslal Boleslav do vedení 2:1, Středočeši nakonec zvítězili 3:2 a pojistili si třetí místo. Komise rozhodčích zvažuje, zda vůči Kyselovi nedá podnět k disciplinární komisi. 

Je nám líto, video expirovalo.
Chybně odpískaná penalta na Kyselu a gól Ščuka z pen. - 2:1 (24. min.)

"V reálném pohledu nikdo o správnosti rozhodnutí rozhodčího Kovaříka nepochyboval. Až teprve zpomalený televizní záznam ukázal, že jablonecký hráč v poslední chvíli pohyb nohou zastavoval a pokutový kop zřejmě neměl být nařízen, byť k lehčímu kontaktu nohou došlo," uvedla Damková.

Sudímu Liboru Kovaříkovi však komise činnost nezastaví. "Pro mě to není důvod, aby komise v takové situaci měla omezovat delegace pro další utkání. Kysela pád v pokutovém území přifilmoval a v reálném pohledu to byla těžko rozpoznatelná situace, při které se boleslavský hráč zachoval velmi teatrálně," prohlásila Damková.

Disciplinární řízení však možná čeká Kyselu - kvůli nesportovnímu chování. "Po jednání s pravidlovou komisí zvážíme podání podnětu k disciplinární komisi, protože hráč se dle našeho názoru dopustil porušení disciplinárního řádu předstíráním nedovoleného zákroku s úmyslem nesportovně ovlivnit rozhodčího ve prospěch svého mužstva. Tím došlo i k provinění vůči zásadám fair play," dodala Damková. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články