Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Damková: Gól neměl platit, ale Příbram měla zahrávat dvě penalty

Příbram - Příbramský gól v poslední minutě nastavení, který neměl platit kvůli zřejmému faulu na brankáře Hrubého, je připsán Tomáši Krbečkovi. Ten však po zápase ani nevěděl o tom, že jej vstřelil. "Vyrovnávací gól Příbrami v nastaveném čase neměl být uznán pro evidentní faul domácího brankáře Hrušky na brankáře hostů Hrubého," uvedla v prohlášení šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková. Zároveň je přesvědčena, že Příbram měla zahrávat dva pokutové kopy.

Sport
zdroj: ČT4

Předsedkyně komise rozhodčích FAČR Damková uvedla, že vyrovnávací gól Příbrami v páté minutě nastaveného času neměl být uznán. I když připustila, že situace mohla být nepřehledná. "Dokážu pochopit moment při vyrovnávacím gólu, ale to pouze z toho pohledu, že v pokutovém území se objeví najednou všech 22 hráčů a je těžké soustředit se v jeden moment na všechny," podotkla Damková.

Pro šéfku sudích bylo spíše nepochopitelné, že Příbram měla zahrávat dva pokutové kopy. "Jednalo se o situace ve druhém poločase: nejprve šlo o vražení do domácího Danoskiho a poté o ruku ve zdi hostujícího hráče po rozehrání přímého volného kopu týmem Příbrami," uvedla Damková.

"Pro mě osobně byla nepochopitelná především rozhodnutí neodpískaných pokutových kopů, protože rozhodčí stál vždy blízko a inkriminované situace měl před sebou. Navíc si myslím, že to byly vcelku jasné přestupky, o kterých by ani soupeř nemohl diskutovat," dodala šéfka rozhodčích.

Celou situaci koření fakt, že střelec gólu Tomáš Krbeček ani nevěděl o tom, že vstřelil branku. "My tam skákali tři do souboje. Myslím, že to byl nakonec vlastní gól. Nejsem si vědom toho, že bych se dotknul míče. Jestli ano, tak minimálně. Opravdu nevím, od koho se to odrazilo," popisoval Krbeček. Velký podíl na jeho brance měl také brankář Hruška, který běžel podpořit spoluhráče a vytvořil tak ve vápně rozruch.

"Vždy, když přijde brankář do vápna, tak tam vyvolá zmatek. Znám to, když bráním a přijde soupeřův brankář. Je to strašně nepříjemné. Upoutá pozornost, může se to od něj odrazit, takže Aldova (Hruškova) přítomnost pomohla," řekl Krbeček. "Hlavně to byl ale výborný balón od Martina Zemana. Tam stačilo jít do souboje a od někoho se to odrazí," dodal.

Hruška však kromě zmatku zřejmě pomohl ke gólu i tím, že fauloval svého brankářského kolegu Vlastimila Hrubého, který následně vehementně protestoval stejně jako lavička hostů. "Když něco řeknu, dostanu pokutu. Budu mít zastavenou činnost. Bylo to v televizi, všichni to viděli. To musí posoudit někdo jiný, dál to komentovat nebudu," reagoval Hrubý, který od sudího dostal žlutou kartu stejně jako jeho dva spoluhráči na lavičce.

Trenér Leoš Kalvoda byl navíc vykázán na tribunu. Pro Krbečka to byl třetí gól v posledních pěti zápasech, předtím přitom čekal na trefu dlouhých 18 měsíců. "Jestli mi ten gól připíšou, tak bude třetí. Zaplať pánbůh za to. Ale je jedno, kdo dává góly, hlavně abychom se zachránili," dodal Krbeček. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články