Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Další ztráta pro Liberec, Pavelka má namířeno do Turecka

Praha - Fotbalisty Liberce by během zimy mohl opustit i druhý reprezentant. Po Josefu Šuralovi je podle deníku Sport na odchodu také kapitán David Pavelka, který má namířeno do turecké Kasimpasy. Od přestupu ho prý dělí jen zdravotní testy.

Liberecký David Pavelka (vpravo) bojuje o míč s Nikolou Vukčevičem z Bragy
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Je to výborná nabídka. Kasimpasa je ambiciózní klub se skvělým zázemím, sídlící v luxusní istanbulské čtvrti s nejlepším zázemím mezi tureckými kluby. Klub má o Davida velký zájem, ale přestup ještě není zdaleka uzavřen," uvedl hráčův agent Viktor Kolář.

"Pracujeme usilovně na smlouvách a podmínkách pro hráče, a pokud celý transfer nebude dokonale dotažen ve prospěch Davida, uzavřen nebude. Musí mít stoprocentní jistotu, že jde o správný krok, takové jsou naše zásady u všech transferů našich klientů," dodal Kolář.

Čtyřiadvacetiletý střední záložník si na podzim vybojoval místo v základní sestavě národního týmu a na začátku prosince prodloužil v Liberci smlouvu do léta 2017. Zdálo se, že minimálně do konce sezony u Nisy zůstane. Nakonec je však velmi pravděpodobné, že v nejbližších dnech zamíří do Turecka.

"Měl jsem jasno o tom, že v rámci ligy přestupovat nebudu. Odchodu do zahraničí jsem se ale nebránil. Člověk si musí vždy vyhodnotit aktuální nabídky. Ta z Turecka se už nemusí opakovat. Nejsem takový extra talent, který si na podobnou nabídku sáhne každý půlrok. Musím všechno zvážit. A to jak ze sportovního, tak i civilního života," řekl Pavelka.

Případný přestup konzultoval s reprezentanty působícími v Turecku i koučem národního týmu Pavlem Vrbou, ale především s manželkou. "Čekáme druhého potomka, takže žena do toho má co mluvit. Určitě se na místo pojedu osobně podívat, než padne definitivní rozhodnutí," dodal. Kasimpasa má na čtvrtém místě ligové tabulky stejně bodů jako třetí Galatasaray a bojuje o evropské poháry. V minulosti v klubu působili Petr Bolek a Petr Pavlík.

Ve středu Liberec přišel o jinou oporu Šurala, který přestoupil do Sparty. Pavelka, jenž je odchovancem Sparty, do Slovanu přišel v roce 2013 a patří mezi klíčové postavy. V lize má na kontě 108 zápasů a 20 branek. "Nečekal jsem to. Davida by bylo těžké nahradit jak na hřišti, tak především v kabině. Pokud ale k přestupu dojde, tak mu pochopitelně popřeju vše nejlepší. David si svým fotbalovým i lidským přístupem dobré zahraniční angažmá zaslouží," řekl liberecký trenér Jindřich Trpišovský. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články