Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Další zaváhání Slavie venku? Není to velká komplikace, soudí Van Buren

Slavia má problém. Další zápas venku, další ztráta. Mick van Buren připustil, že měl při zápase proti Liberci, kde ještě na podzim působil, divné pocity. Třicetiletý nizozemský útočník v 65. minutě z penalty otočil stav, ale Pražané náskok neudrželi a jen remizovali 2:2. Před reprezentační přestávkou vedou tabulku už jen o skóre před Spartou, Van Buren to ale za komplikaci nepovažuje.

Mick van Buren
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Nizozemský útočník prožil na podzim nadmíru povedené hostování v Liberci, za který zaznamenal hned devět ligových branek. Návrat na stadion U Nisy byl proto pro něj zvláštní.

"Bylo to trošku divné. Byl jsem tu šest měsíců a cítil jsem se tu moc dobře. Mám tu hodně kamarádů. Jsme spolu v kontaktu, s některými jsem mluvil před zápasem. Dal jsem tu další gól, ale bohužel to nestačilo na tři body," řekl Van Buren velmi obstojnou češtinou.

Na trávník přišel jako střídající v 56. minutě a za dalších devět minut poslal Slavii z penalty do vedení 2:1. Na jaře už přitom pokutový kop neproměnil při remíze 1:1 v Teplicích.

"Na penalty si věřím, nebál jsem se. Zvolil jsem trochu jinou techniku, než jak jsem zahrál penaltu v Teplicích. Počkal jsem, co udělá Olie (Vliegen) a dal jsem to na druhou stranu," uvedl Van Buren, který skóroval už podvanácté v ligovém ročníku a zažívá nejlepší sezonu v Česku.

Jeho tým potvrdil, že se mu venku poslední dobou nedaří a nechal se bodově dotáhnout ve formě hrající Spartou.

"Není to pro nás moc velká komplikace, koukáme jen na sebe a na zápasy, které hrajeme my. Máme trochu problémy ve venkovních zápasech, poslední tři byly bez vítězství. Doma hrajeme skvělý fotbal, venku musíme udělat víc. Musíme to analyzovat a věřím, že to bude lepší," uvedl Van Buren.

S bývalými libereckými spoluhráči si v soubojích nic nedarovali. "Na hřišti jsme se hecovali nějakými poznámkami, třeba s Doumbiou nebo Purzitidisem. Nic jsme si nedarovali, ale po zápase jsme zase kamarádi. Není žádný problém," prohlásil Van Buren.

Zápas Slavie v Liberci byl tradičně velmi vyhecovaný. "Dnes to byla velká válka, posledních 10 až 15 minut velká hektika. Bohužel nemáme tři body. Vedeme 2:1 a v posledních minutách dostaneme gól. Velká škoda. Takhle těsně po zápase těžko říct, co přesně bylo špatně, musíme si to zanalyzovat," dodal Van Buren.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články