Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Další velký odchod z ligy. Krmenčík uspěl na zdravotní prohlídce a přestoupil do Brugg

Po Tomáši Součkovi z mapy nejvyšší fotbalové soutěže mizí další výrazné jméno. Plzeňský útočník Michael Krmenčík prošel úspěšně zdravotní prohlídkou a přestoupil do belgického celku Bruggy, kde už několik měsíců hraje někdejší slávistický obránce Simon Deli. Transfer potvrdili zástupci Viktorie, podrobnosti kluby nezveřejnily.

Michael Krmenčík pózuje s dresem nového zaměstnavatele belgických Brugg
zdroj: Twitter: @ClubBrugge

Plzeň je momentálně na soustředění ve španělské Esteponě, kde byl i Krmenčík. Ten ve čtvrtek ráno tým opustil a vydal se do Belgie na testy.

"Michael Krmenčík přestupuje do Brugg. Za celý klub bych mu chtěl poděkovat za jeho služby, patřil mezi naše nejdůležitější hráče a měl výrazný podíl na úspěších, kterých jsme v poslední době dosáhli," uvedl v prohlášení generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Bruggy jsou velmi ambiciózní klub. Pravidelně hrávají Ligu mistrů (loni v říjnu uhrály remízu 2:2 na Realu Madrid), Simon Deli si tamní prostředí a dokonalé zázemí nemohl vynachválit. V Bruggách hraje i Ukrajinec Eduard Sobol, který v české lize kopal za Slavii a Jablonec.

"Michael si prošel složitým obdobím, kdy se musel vypořádat se zraněním kolena. Dokázal se však vrátit v plné síle, takže o něj byl znovu zájem v zahraničí. Měli jsme dohodu, že v případě lákavé nabídky pro obě strany mu nebudeme bránit v odchodu, což jsme nyní dodrželi," uvedl Šádek. "Přeji Míšovi, aby se mu na jeho prvním zahraničním angažmá dařilo. U nás bude navždy doma a vždy jej v Plzni rádi uvidíme," uzavřel.

Video, kterým Bruggy potvrdily přestup Krmenčíka:

Po 23. kole Bruggy suverénně vedou belgickou Jupiler ligu. Na svém kontě mají 54 bodů, až za nimi jsou Gent a Antverpy, které mají o devět bodů méně.

Právě proti Antverpám se loni v srpnu Krmenčík v odvetě 3. předkola Evropské ligy dvakrát gólově prosadil, na postup to ale nestačilo a Viktoria tak zůstala bez evropských pohárů.

Bruggy už o Krmenčíka jednou stály, jednání ale tehdy podle všeho zkrachovala na nízké ceně, kterou klub za hráče nabízel.

Dříve se spekulovalo o tom, že o šestadvacetiletého útočníka stojí rovněž Bordeaux, Newcastle či Janov. Ani jedna z nabídek se ale Viktorii nezamlouvala.

Michael Krmenčík se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Český reprezentant se navíc dával dohromady po nelehké operaci kolene, která ho na bezmála půl roku vyřadila z fotbalu.

V nejvyšší soutěži dosud nastřílel 54 gólů ve 127 zápasech. V ročníku 2017/18 byl Krmenčík s 16 brankami králem střelců. Ligu hrál také za Baník Ostrava a pražskou Duklu. V reprezentaci má bilanci 23 utkání a osm branek.

Krmenčíkův odchod znamená, že má trenér Andrian Gula ve Štruncových sadech k dispozici pouze dva klasické útočníky: Jeana-Davida Beaguela a Tomáše Chorého.

Už před pár dny se s Viktorií dočasně rozloučil Pavel Šulc, který bude v jarní části sezony hostovat v Českých Budějovicích.

Roman Procházka vedle toho dostal svolení hledat si nové angažmá a po sezoně a půl přestoupil z Plzně do Górniku Zabrze. Třicetiletý slovenský záložník podepsal s dvanáctým týmem polské ligy smlouvu do konce června 2021 s opcí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články